Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

Postat pe: 29-11-2017
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru friptura:
2 kg carne de oaie,
500 ml lapte dulce de vaca,
ierburi aromate (wild gewurz, majoran gerebelt, zitronen melisse)
sare dupa gust
Ingrediente pentru tacanita cu gogosari:
3 foi de dafin
300 gr ceapa rosie
1 kg rosii
2 kg gogosari copti si curatati de pielite
1lingurita sare
4 linguri ulei
3 foi de dafin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii

Mod de preparare pentru friptura:
Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune; se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore. Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude sfaraind, dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca oala. Se scoate carnea din oala, se pune in tava de la cuptor, se toarna lichid din oala, cam asa cat sa cuprinda 30% din capacitatea tavii si se da tava la cuptor, la foc iute, pana cand se rumeneste frumos.
Mod de preparare pentru tocanita:
Se curata ceapa, se toaca si se pune intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Cand ceapa s-a patruns bine, se adauga rosiile tocate, sare dupa gust, foi de dafin si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana cand rosiile se transforma intr-un sos absolut delicios, se adauga gogosarii copti, taiati felii si se lasa la foc mic sa se patrunda, sa se intrepatrunda gusturile si sa mai scada nitel surplusul de lichid, dupa care se opreste focul. Se serveste cu mamaliguta calda, este gustoasa si ca mancare rece si este plina de vitamine. Se unesc doua mancaruri delicioase si se obtine o mancare absolut fabuloasa.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de oaie si tocanita cu gogosari" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Astazi va prezint o reteta absolut delicioasa, cu un gust absolut divin si nici nu veti sti ce carne s-a folosit pentru reteta. Ingredientul minune pentru a obtine aceasta reteta este laptele dulce care fragezeste carnea si ii schimba gustul!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de oaie si tocanita cu gogosari