Friptura de Miel la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de miel (pulpa, coaste, spata) sare dupa gust
  • piper
  • boia
  • menta
  • busuioc
  • suc de lamaie
  • o capatana de usturoi
  • o legatura ceapa verde
  • 3 pahare vin alb sec
  • 1 pahar ulei de masline

Mod de preparare

Prepararea sosului de fezandat:
Ceapa si usturoiul, taiate rondele fine, se piseaza si se amesteca cu sare, piper, boia, un praf de menta uscata si un praf de busuioc uscat. Se freaca bine pana se omogenizeaza dupa care se amesteca cu 1/2 pahar de ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie si cu un pahar de vin. De preferinta, la final se amesteca bine cu un mixer. Se da la frigider, in vas de sticla acoperit, pentru cca. 3 ore.

Prepararea fripturii:
Carnea bine spalata si uscata (tamponata, eventual, cu un servetel), se unge pe toate partile cu sosoul de fezandare, folosind o pensula curata. Dupa ce s-a uns bine carnea, cu toata compozitia de sos, se tine infasurata in celofan alimentar si pusa intr-un vas, la frigider, pana a doua zi (minim 10 ore).

Se incalzeste cuptorul la 180 grd., se unge cu 1/2 pahar de ulei de masline o tava potrivita cantitatii de carne pe care o avem, se aseaza carnea in tava, se toarna usor, pe langa carne, 2 pahare de vin si, daca considerati, se completeaza cu putina apa. Din 15 in 15 minute, se stropeste usor carnea cu zeama din tava, pana se rumeneste. Se intoarce usor si se procedeaza la fel, pana este rumenita egal.
Serirea:
Se serveste cu cartofi natur sau gratinati, cu garnitura de mazare, fasole verde si morcovi mici, ori varza de bruxeles, sau alte garnituri, dupa preferinta. Multa salata verde cu castravete, ridichi de luna, marar cat cuprinde, cu ulei de masline si suc de lamaie.

Se recomanda vin alb sec.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
2
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
4
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa