Friptura de Miel la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de miel (pulpa, coaste, spata) sare dupa gust
  • piper
  • boia
  • menta
  • busuioc
  • suc de lamaie
  • o capatana de usturoi
  • o legatura ceapa verde
  • 3 pahare vin alb sec
  • 1 pahar ulei de masline

Mod de preparare

Prepararea sosului de fezandat:
Ceapa si usturoiul, taiate rondele fine, se piseaza si se amesteca cu sare, piper, boia, un praf de menta uscata si un praf de busuioc uscat. Se freaca bine pana se omogenizeaza dupa care se amesteca cu 1/2 pahar de ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie si cu un pahar de vin. De preferinta, la final se amesteca bine cu un mixer. Se da la frigider, in vas de sticla acoperit, pentru cca. 3 ore.

Prepararea fripturii:
Carnea bine spalata si uscata (tamponata, eventual, cu un servetel), se unge pe toate partile cu sosoul de fezandare, folosind o pensula curata. Dupa ce s-a uns bine carnea, cu toata compozitia de sos, se tine infasurata in celofan alimentar si pusa intr-un vas, la frigider, pana a doua zi (minim 10 ore).

Se incalzeste cuptorul la 180 grd., se unge cu 1/2 pahar de ulei de masline o tava potrivita cantitatii de carne pe care o avem, se aseaza carnea in tava, se toarna usor, pe langa carne, 2 pahare de vin si, daca considerati, se completeaza cu putina apa. Din 15 in 15 minute, se stropeste usor carnea cu zeama din tava, pana se rumeneste. Se intoarce usor si se procedeaza la fel, pana este rumenita egal.
Serirea:
Se serveste cu cartofi natur sau gratinati, cu garnitura de mazare, fasole verde si morcovi mici, ori varza de bruxeles, sau alte garnituri, dupa preferinta. Multa salata verde cu castravete, ridichi de luna, marar cat cuprinde, cu ulei de masline si suc de lamaie.

Se recomanda vin alb sec.
Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca