Friptura de Miel la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de miel (pulpa, coaste, spata) sare dupa gust
  • piper
  • boia
  • menta
  • busuioc
  • suc de lamaie
  • o capatana de usturoi
  • o legatura ceapa verde
  • 3 pahare vin alb sec
  • 1 pahar ulei de masline

Mod de preparare

Prepararea sosului de fezandat:
Ceapa si usturoiul, taiate rondele fine, se piseaza si se amesteca cu sare, piper, boia, un praf de menta uscata si un praf de busuioc uscat. Se freaca bine pana se omogenizeaza dupa care se amesteca cu 1/2 pahar de ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie si cu un pahar de vin. De preferinta, la final se amesteca bine cu un mixer. Se da la frigider, in vas de sticla acoperit, pentru cca. 3 ore.

Prepararea fripturii:
Carnea bine spalata si uscata (tamponata, eventual, cu un servetel), se unge pe toate partile cu sosoul de fezandare, folosind o pensula curata. Dupa ce s-a uns bine carnea, cu toata compozitia de sos, se tine infasurata in celofan alimentar si pusa intr-un vas, la frigider, pana a doua zi (minim 10 ore).

Se incalzeste cuptorul la 180 grd., se unge cu 1/2 pahar de ulei de masline o tava potrivita cantitatii de carne pe care o avem, se aseaza carnea in tava, se toarna usor, pe langa carne, 2 pahare de vin si, daca considerati, se completeaza cu putina apa. Din 15 in 15 minute, se stropeste usor carnea cu zeama din tava, pana se rumeneste. Se intoarce usor si se procedeaza la fel, pana este rumenita egal.
Serirea:
Se serveste cu cartofi natur sau gratinati, cu garnitura de mazare, fasole verde si morcovi mici, ori varza de bruxeles, sau alte garnituri, dupa preferinta. Multa salata verde cu castravete, ridichi de luna, marar cat cuprinde, cu ulei de masline si suc de lamaie.

Se recomanda vin alb sec.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia