Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

Complexitate
redusa
Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

Ingrediente

  • carne miel taiat in bucati
  • 6-7 linguri sanatoase de untura(se poate folosi si ulei )
  • catei de usturoi la numar vreo 10( ptr impanat )
  • slanina afumata (clisa, ca pe la noi in Bihor)
  • vreo 500 ml
  • rozmarin (proaspat sau uscat din care avem )
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fac mici taieturi in carne cu virful unui cutit si in taietura asezam felii de usturoi taiate in 2 sau 4 si felie de slanina afumata. Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus untura. Presaram deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati in 2 cateva felii de slanina taiata si ea felii mai subtirele si turnam peste 500 ml vin si apoi apa cat sa acopere carnea si astfel dam totul la cuptor unde il lasam sa se prajeasca cca 40 min. dupa care intorcem bucatile de carne si il lasam mai departe in cuptor pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.

Salata de sfecla rosie si hrean.
De obicei sfecla rosie o coc in cuptor ( ramane rosie si are un gust mai bun) o dau pe razatoarea mare, razui vreo 3 buc hrean pe razatoarea marunta , le amestec si apoi potrivesc gustul cu sare, otet si un pic de sare.

Friptura o servim cu pireu de cartofi si neaparat cu salata de sfecla rosie si hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa