Friptura de Ied

Complexitate
medie
Friptura de Ied

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 4 pulpe de ied
  • o capatana de usturoi
  • 300 ml vin rosu
  • 100 ml otet
  • 150 ml ulei
  • condimente dupa gust: sare
  • mix de piper boabe
  • ardei iute pudra
  • rozmarin
  • busuioc Pentru garnitura:
  • 1 kg cartofi noi
  • cateva rosioare
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • Condimente dupa gust: sare
  • rozmarin
  • ardei iute pudra

Mod de preparare

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.

Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.

Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.)

Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore.

Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil.

In paralel se pregateste si garnitura de cartofi.

Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust.

Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt.

Se coc pana se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia