Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.
Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.
Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.)
Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore.
Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil.
In paralel se pregateste si garnitura de cartofi.
Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust.
Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt.
Se coc pana se rumenesc frumos.
Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana).
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii