Friptura de Ied

Postat pe: 17-05-2016
(0)

Ingrediente

Pentru friptura:
4 pulpe de ied
o capatana de usturoi
300 ml vin rosu
100 ml otet
150 ml ulei
condimente dupa gust: sare
mix de piper boabe
ardei iute pudra
rozmarin
busuioc Pentru garnitura:
1 kg cartofi noi
cateva rosioare
4-5 fire de usturoi verde
cateva fire de marar proaspat
Condimente dupa gust: sare
rozmarin
ardei iute pudra

Mod de preparare

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.

Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.

Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.)

Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore.

Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil.

In paralel se pregateste si garnitura de cartofi.

Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust.

Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt.

Se coc pana se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Ied" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Ied