Friptura de gaina

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 buc pui sau gaina fiarta
untura sau ulei pt prajit
sare, piper macinat, boia
Garnitura:
cartofi
ceapa
ulei
boia
patrunjel verde

Mod de preparare

Gaina, se pune la fiert ca pt. supa de pui(supa dulce).
Se scot bucatile de gaina fierte se codimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins nu prea mult, se prajesc bucatile de carne si se pune 1 lingurita boia lasand pe foc 1 minut sa se intrepatrunda.

Intre timp punem si de garnitura . Se curata cartofii , se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii strecuram si ii zdrobim. Intr-o cratita punem ceapa la calit pe cca 100 ml ulei.

Cand ceapa este bine inmuiata adaugam 1 lingurita boia, patrunjel verde tocat si punem peste cartofii zdrobiti, potrivim de sare si lasam pe foc pana uleiul se absoarbe bine in cartofi. (100 ml ulei am pus la cca. 800 gr cartofi curatati).

Se serveste cu muraturi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de gaina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

simoalex73
•  09.05.2009 19:23:46

foarte gustos Leila, la noi se numesc cartofi rantaliti , merge foarte bine cu friptura de pui. imi aduc aminte cu drag ca,bunica mea avea obiceiul sa gateasca felul acesta de mancare

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de gaina