Pieptul de curcan se spala si se usuca bine, cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire, dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se asaza umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi. Se leaga bine cu o sfoara si se asaza intr-un vas de yena. La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu cu amestecul de masline ramase.
Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Rosiile se asaza in cate un colt al vasului, iar legumele pe langa bucata de carne. Se stropeste cu uleiul, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit, pt aproximativ 20 minute. Se da jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos, iar legumele sunt bine facute.
Pofta buna!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatLa ultimul porc sacrificat am cerut macelarului :D [ sotul meu] sa nu fie atat de minutios la dezosare , sa mai lase ceva...
Supa de porc cu conopida si cartofiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii