Friptura de curcan

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Friptura de curcan

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan dezosat
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 600 g cartofi noi
  • 4 lg ulei de masline

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala si se usuca bine, cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper.

Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire, dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se asaza umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi. Se leaga bine cu o sfoara si se asaza intr-un vas de yena. La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu cu amestecul de masline ramase.

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Rosiile se asaza in cate un colt al vasului, iar legumele pe langa bucata de carne. Se stropeste cu uleiul, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit, pt aproximativ 20 minute. Se da jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos, iar legumele sunt bine facute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)