Friptura de Carne de Porc Marinata in Bere

Complexitate
redusa
Friptura de Carne de Porc Marinata in Bere

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc
  • 2 l bere blonda
  • 100 gr mustar iute
  • oregano
  • curry
  • boia dulce
  • piper negru
  • piper amestec (piper negru, alb, verde si roz) sare
  • cateva frunze de usturoi verde (daca nu aveti usturoi verde se pot pune doua capatani de usturoi sau dupa gustul fiecaruia mai multe sau mai putine)
  • Atentie:Condimentele se pun dupa gustul fiecaruia! ! !

Mod de preparare

Carnea de porc se spala bine si se taie feliute subtiri, groase de aproximativ 2 cm. Bucatelele se cresteaza usor, pot fi si bucatele mai subtiri dar aceste nu se cresteaza. Se ia pe rand cate o bucatica de carne, se condimenteaza cu sare, piper, piperul amestec, boiaua si oregano.

Dupa adaugarea fiecarui condiment pe rand, carnea se freaca foarte bine cu mana, pana ce condimentul respectiv patrunde bine in carne, dupa care se adauga urmatorul condiment.

Bucatelele de carne condimentate se aseaza pe rand, intinse bine, intr-un vas. Peste acestea se adauga curry si cateva frunze de usturoi verde taiate marunt. Operatiunea se repeta pana ce carnea se termina.
Separat se amesteca mustarul usor ca la maioneza, dupa care se toarna treptat berea.

Dupa ce se amesteca mustarul bine cu berea, iar compozitia a facut spuma, se toarna peste carnea condimentata. Incet incet se va duce berea si la fundul vasului, puteti face usoare gauri cu o lingura pe unde sa patrunda berea. Dar atentie sa nu deplasati bucatiile de carne.

Vasul cu carne se acopera cu un capac si se da la rece timp de aproximativ o zi.
Carnea se frige pe gratarul incins scoasa direct din compozitia de bere.
Friptura este foarte aromata si gustoasa si se serveste alaturi de garnitura dorita.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa