Friptura de Aripioare, la Cuptor

Postat pe: 11-01-2013
(0)

Ingrediente

1 kg aripi de pui
2-3 linguri ulei de masline
Pentru marinada
2 linguri ceapa deshidratata
1 lingura morcov deshidratat
3 linguri usturoi deshidratat
4 linguri sos worchester
5 linguri sos soia
2-3 linguri sos iute (gen harissa sau chilli)
6-7 linguri ketchup
3/4 lingura zeama de lime / lamaie, optional (pentru fragezime)
1 lingura miere
100 ml vin rosu
sare
piper negru, zdrobit grosier

Mod de preparare

Spalati aripioarele de pui si zvantati-le prin stergere cu servetele absorbante.
Puneti-le intr-o punga zip-lock, dar puteti folosi la fel de bine un bol sau o caserola cu capac.

Pentru marinada
Mixati impreuna morcovul si ceapa deshidratata pana sunt bine maruntite.
Adaugati granulele de usturoi, sosul worchester, de soia, cel iute, ketchup-ul, mierea, zeama de lime / lamaie (optional), vinul si bateti cu un tel sa se omogenizeze bine toate ingredientele. Potriviti gustul de sare si piper.

Turnati peste aripioare, scuturati punga inchisa sau invartiti aripioarele, astfel incat sa fie cuprinse de jur- imprejur de marinada. Dati la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine, de seara pana dimineata, scuturand sau amestecand din cand in cand.

Rasturnati cu marinada cu tot, intr-un vas termorezistent destul de mare, incat aripioarele sa fie aranjate, pe cat posibil, intr-un singur strat. Stropiti cu uleiul de masline.

Dati la cuptorul incins pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit sau pana ce sunt facute, frumos rumenite, usor lipicioase si glazurate, iar sosul aproape scazut.
In acest interval de timp, ungeti-le de cateva ori cu sosul din vas si daca doriti, intoarceti-le.

Serviti cat sunt calde, simple sau alaturi de o salata ori cartofi prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Aripioare, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Aripioare, la Cuptor