Friptura cu Gogosari si Vin Rosu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura cu Gogosari si Vin Rosu

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de porc felii de 1,5 sau 2 cm grosime
  • 3 lingurite sare
  • 800 ml vin rosu
  • piper macinat
  • coriandru macinat
  • cimbru
  • 8 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 linguri boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 6 gogosari taiati felii subtiri
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Se amesteca ultimele 10 ingrediente bine bine, apoi se adauga carnea si se va asigura ca toate partile bucatilor de carne sunt in contact cu marinada pe care am pregatit-o anterior.

Se lasa 4 ore sa stea, sa se marineze pentru un plus de aroma, un plus de fragezime.
Intr-o tava unsa cu ulei se rastoarna toate compozitia si se aranjeaza toate bucatile frumos, orizontal.
La 220 de grade se va coace 45 minute, intorcand din cand in cand feliile in sosul format.
Se poate servi cu o garnitura simpla, fara multe arome, pt ca aceasta friptura e condimentata. Un pahar de vin rosu poate fi un bun insotitor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate