Friptura Braziliana

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Ingrediente ptr Friptura :
8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda )
2 buc ceapa
5-6 prune de la compot
50 ml ulei
Ingrediente pentru bait :
1 lamaie
150 ml vin alb
sare
piper macinat dupa gust
1 lingura patrunjel verde tocat
3 catei usturoi pisati
2 frunze dafin

Mod de preparare

In prima faza pregatim baitul in care vom tine carnea macar 1 ora (bine ar fi daca am avea posibilitatea de a o lasa de pe o zi pe alta). Intr-un vas stoarcem zeama de la lamaie, peste turnam 150 ml vin alb, condimentam cu sare, piper dupa gust apoi mai punem si cateii de usturoi pisati si lingura de patrunjel tocat si foile de dafin. Amestecam totul si asezam feliile de carne nu prea groase dar nici prea subtiri in acest bait. Acoperim vasul bine si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Dupa ce am tinut destul carnea in bait, trecem la preparare. Incalzim cele 2 linguri de ulei si bucatile de carne scoase direct din bait le prajim pe ambele parti pana capata o culoare ruginie. Bucatile prajite se scot deoparte intr-o farfurie si pe uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata rondele. Dupa ce ceapa e calita, asezam peste bucatile de carne prajita, adaugam in acest moment si prunele taiate in 4 si peste toate acestea punem zeama de la baitul in care a stat carnea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba asa sub capac la foc mic pana carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai poate adauga un pic de vin sau apa pana ce carnea e facuta bine ). Dupa ce carnea a fiert si zeama s-a evaporat vom obtine un sos mai gros foarte delicios.


Se serveste cu garnitura de orez si cu sos de branza topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura Braziliana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta15
•  13.01.2010 17:23:54

arata bine

Leila
•  24.05.2009 22:50:31

Nic, tu nu trebuie sa o tii la bait . Poti sa prepari ceafa dupa bunul tau plac . Reteta in sine era o idee de a schimba ceva stas dar nu e obligatoriu sa incerci.De vina sa bagi e cel mai usor....
Toate cele bune !!!!

nic
•  19.05.2009 19:15:35

ceafa nu se tine la baitz ptr ca e carne moale

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura Braziliana