Friptura Braziliana

Complexitate
redusa
Friptura Braziliana

Ingrediente

  • Ingrediente ptr Friptura :
  • 8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda )
  • 2 buc ceapa
  • 5-6 prune de la compot
  • 50 ml ulei
  • Ingrediente pentru bait :
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper macinat dupa gust
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 3 catei usturoi pisati
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

In prima faza pregatim baitul in care vom tine carnea macar 1 ora (bine ar fi daca am avea posibilitatea de a o lasa de pe o zi pe alta). Intr-un vas stoarcem zeama de la lamaie, peste turnam 150 ml vin alb, condimentam cu sare, piper dupa gust apoi mai punem si cateii de usturoi pisati si lingura de patrunjel tocat si foile de dafin. Amestecam totul si asezam feliile de carne nu prea groase dar nici prea subtiri in acest bait. Acoperim vasul bine si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Dupa ce am tinut destul carnea in bait, trecem la preparare. Incalzim cele 2 linguri de ulei si bucatile de carne scoase direct din bait le prajim pe ambele parti pana capata o culoare ruginie. Bucatile prajite se scot deoparte intr-o farfurie si pe uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata rondele. Dupa ce ceapa e calita, asezam peste bucatile de carne prajita, adaugam in acest moment si prunele taiate in 4 si peste toate acestea punem zeama de la baitul in care a stat carnea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba asa sub capac la foc mic pana carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai poate adauga un pic de vin sau apa pana ce carnea e facuta bine ). Dupa ce carnea a fiert si zeama s-a evaporat vom obtine un sos mai gros foarte delicios.


Se serveste cu garnitura de orez si cu sos de branza topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
4
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
5
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos