Se spala fuduliile si se pun intr-un vas cu apa, sare si o lingurita de otet, cca 15 minute.
In timpul acesta se taie ceapa in patru, ardeiul bucați de 2 cm x 2 cm si rosiile in 4-6 buc.
Fuduliile, clatite si zvantate bine, se infing in tepuse, alternand cu ceapa, ardei, rosie.
Frigaruile astfel formate se pot prepara la gratar (exterior), la gril (in cuptor) sau pe plita incinsa.
Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru sau tarhon, dupa gust!
Se pot servi cu diferite garnituri (cartofi natur, cartofi copți...) si
salate de sezon / muraturi/ castraveciori murați sau in otet / de sfecla roșie... dupa gust!
Cui ii place, cu mujdei sau mustar (cu hrean)!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii