Ingrediente
● Marinata: |
● 350 ml vin rosu |
● 1 ceapa mica tocata marunt |
● 1 lingurita de rosmarin |
● 1 lingurita de cimbru uscat |
● 4-5 catei de usturoi zdrobiti |
● 1 legatura de patrunjel tocat |
● 2 lingurite de piper alb |
● 3 lingurite de sos Worcestershire |
● 3-4 frunze de dafin |
● Frigarui: |
● 500 g File sau Steak de strut taiat cuburi |
● 2 rosii taiate cuburi |
● 1 ardei gras taiat cuburi |
● 2 cepe taiate cuburi |
● 125 ml miere incalzita |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se amesteca ingredientele pentru marinata si se lasa carnea, intr-un vas acoperit, la marinat, in frigider timp de 24 de ore.
Se aseaza carnea alternativ cu legumele pe frigarui dupa care se ung cu miere, asteptati cateva clipe pentru a lasa excesul de miere sa se scurga.
Se pun pe gratar la foc mediu, intorcandu-se o singura data, aproximativ 5 min pe fiecare parte.
Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata. Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript.
Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare.
Pofta Buna !
Timpi de gatit : (in functie de grosimea taieturii)
Rose : 2 minute / parte
In sange : 3 minute / parte
Mediu : 4 minute / parte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Frigarui de strut cu glazura de miere" nu uita sa ii faci un review.
Se aseaza carnea alternativ cu legumele pe frigarui dupa care se ung cu miere, asteptati cateva clipe pentru a lasa excesul de miere sa se scurga.
Se pun pe gratar la foc mediu, intorcandu-se o singura data, aproximativ 5 min pe fiecare parte.
Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata. Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript.
Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare.
Pofta Buna !
Timpi de gatit : (in functie de grosimea taieturii)
Rose : 2 minute / parte
In sange : 3 minute / parte
Mediu : 4 minute / parte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Frigarui de strut cu glazura de miere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Kacee
• 10.02.2008 19:30:10
Am vizualizat toate retetele Dvs.postate pe acest site.Dupa ingredientele folosite, preparatele pe baza de carne de strut par a fi foarte gustoase.Sincera sa fiu , nu am mancat niciodata carne de strut, dar am auzit multe comentarii favorabile pentru folosirea acestei carni.Banuiesc ca in Bucuresti se comercializeaza carnea de strut , dovada retetele Dvs.Credeti ca am putea folosi in retetele acestea si alta carne in loc de cea de strut? Numai bine, Kacee
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.06.2008 23:51:17
un secret pentru carne frageda:
CONGELEAZA CARNEA