Ingrediente
● 500 g ficat de porc |
● 150 g ciuperci |
● 5-6 fire ceapa verde sau 1 ceapa |
● 1 legatura patrunjel verde |
● 1 crenguta busuioc |
● 1 foaie de dafin |
● 3-4 linguri ulei sau unt |
● 1 lingurita faina sau amidon |
● 1 lingura zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet |
● 1 ceasca zeama de carne sau apa calda |
● sare |
● piper |
Mod de preparare
Taiati in felii subtiri ficatul curatat de vene si sters cu o carpa umeda. Tocati marunt verdeturile si pisati foaia de dafin, iar ciupercile curatate, feliati-le.
Puneti intr-o cratita sau tava cu ulei un rand de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturile si ciupercile, apoi repetati pana se termina ingredientele. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit sau dati la cuptor, 45-60 min sau pana ce ficatul este facut. Scoateti ficatul din vas si pastrati-l la cald.
Adaugati in vas (tava) faina, amestecati, stingeti cu zeama de carne sau apa calda si dati in clocot pana se leaga sosul. Sarati, piperati, adaugati zeama de lamaie (otet), dupa gust. Serviti feliile de ficat calde, turnand sosul fierbinte peste ele sau alaturi, langa o garnitura de orez fiert sau cartofi piure si o salata sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ficat Pregatit Taraneste" nu uita sa ii faci un review.
Puneti intr-o cratita sau tava cu ulei un rand de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturile si ciupercile, apoi repetati pana se termina ingredientele. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit sau dati la cuptor, 45-60 min sau pana ce ficatul este facut. Scoateti ficatul din vas si pastrati-l la cald.
Adaugati in vas (tava) faina, amestecati, stingeti cu zeama de carne sau apa calda si dati in clocot pana se leaga sosul. Sarati, piperati, adaugati zeama de lamaie (otet), dupa gust. Serviti feliile de ficat calde, turnand sosul fierbinte peste ele sau alaturi, langa o garnitura de orez fiert sau cartofi piure si o salata sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ficat Pregatit Taraneste" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 29.01.2010 08:25:05
Murcielago,
Ideea este ca ficatul sa se prajeasca si nu sa se fiarba,el oricum lasa destul de multa apa cand este gatit.
Cat priveste faina ( amidonul), este doar 1 lingurita si are rolul de a lega si ingrosa sosul ca sa nu fie o "zeama lunga".
Daca ai alte propuneri pentru sos, te-as ruga sa mi le comunici.
murcielago
• 28.01.2010 23:27:21
idea e buna...dar sincer nu prea sunt de acord cu faina in mancare...nu cade bine la stomac si evit pe cat pot sa folosesc...
reteta e super....si cred k ar fi super, daca zeama se pune cand bagi la cuptor tava...si ar lua si aroma de la ceapa ficat.....
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.02.2013 17:36:00
Cu succes se poate inlocui faina care pentru multi dintre noi la sos sau cu ulei este o toxina.Se poate folosi mustarul un exemplu sau doi cartofi fierti si pasati ......