Ficat Pregatit Taraneste

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

500 g ficat de porc
150 g ciuperci
5-6 fire ceapa verde sau 1 ceapa
1 legatura patrunjel verde
1 crenguta busuioc
1 foaie de dafin
3-4 linguri ulei sau unt
1 lingurita faina sau amidon
1 lingura zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet
1 ceasca zeama de carne sau apa calda
sare
piper

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri ficatul curatat de vene si sters cu o carpa umeda. Tocati marunt verdeturile si pisati foaia de dafin, iar ciupercile curatate, feliati-le.

Puneti intr-o cratita sau tava cu ulei un rand de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturile si ciupercile, apoi repetati pana se termina ingredientele. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit sau dati la cuptor, 45-60 min sau pana ce ficatul este facut. Scoateti ficatul din vas si pastrati-l la cald.

Adaugati in vas (tava) faina, amestecati, stingeti cu zeama de carne sau apa calda si dati in clocot pana se leaga sosul. Sarati, piperati, adaugati zeama de lamaie (otet), dupa gust. Serviti feliile de ficat calde, turnand sosul fierbinte peste ele sau alaturi, langa o garnitura de orez fiert sau cartofi piure si o salata sau muratura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ficat Pregatit Taraneste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  09.02.2013 17:36:00

Cu succes se poate inlocui faina care pentru multi dintre noi la sos sau cu ulei este o toxina.Se poate folosi mustarul un exemplu sau doi cartofi fierti si pasati ......

chira
•  26.05.2010 09:34:47

Felicitari!

lucia_bp
•  29.01.2010 08:26:38

Hojbotanicolae, multumesc pentru apreciere.
Astept impresiile tale.

lucia_bp
•  29.01.2010 08:25:05

Murcielago,
Ideea este ca ficatul sa se prajeasca si nu sa se fiarba,el oricum lasa destul de multa apa cand este gatit.
Cat priveste faina ( amidonul), este doar 1 lingurita si are rolul de a lega si ingrosa sosul ca sa nu fie o "zeama lunga".
Daca ai alte propuneri pentru sos, te-as ruga sa mi le comunici.

hojbotanicolae
•  29.01.2010 08:05:27

super trebue neparat de facut am sa va spun cum a iesit....

murcielago
•  28.01.2010 23:27:21

idea e buna...dar sincer nu prea sunt de acord cu faina in mancare...nu cade bine la stomac si evit pe cat pot sa folosesc...
reteta e super....si cred k ar fi super, daca zeama se pune cand bagi la cuptor tava...si ar lua si aroma de la ceapa ficat.....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficat Pregatit Taraneste