Ficat Pregatit Taraneste

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

500 g ficat de porc
150 g ciuperci
5-6 fire ceapa verde sau 1 ceapa
1 legatura patrunjel verde
1 crenguta busuioc
1 foaie de dafin
3-4 linguri ulei sau unt
1 lingurita faina sau amidon
1 lingura zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet
1 ceasca zeama de carne sau apa calda
sare
piper

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri ficatul curatat de vene si sters cu o carpa umeda. Tocati marunt verdeturile si pisati foaia de dafin, iar ciupercile curatate, feliati-le.

Puneti intr-o cratita sau tava cu ulei un rand de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturile si ciupercile, apoi repetati pana se termina ingredientele. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit sau dati la cuptor, 45-60 min sau pana ce ficatul este facut. Scoateti ficatul din vas si pastrati-l la cald.

Adaugati in vas (tava) faina, amestecati, stingeti cu zeama de carne sau apa calda si dati in clocot pana se leaga sosul. Sarati, piperati, adaugati zeama de lamaie (otet), dupa gust. Serviti feliile de ficat calde, turnand sosul fierbinte peste ele sau alaturi, langa o garnitura de orez fiert sau cartofi piure si o salata sau muratura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ficat Pregatit Taraneste" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la lucia_bp

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficat Pregatit Taraneste