Ficat Pregatit Taraneste

Complexitate
redusa
Ficat Pregatit Taraneste

Ingrediente

  • -500 g ficat de porc
  • -150 g ciuperci
  • -5-6 fire ceapa verde sau 1 ceapa
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 crenguta busuioc
  • -1 foaie de dafin
  • -3-4 linguri ulei sau unt
  • -1 lingurita faina sau amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet
  • -1 ceasca zeama de carne sau apa calda
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Taiati in felii subtiri ficatul curatat de vene si sters cu o carpa umeda. Tocati marunt verdeturile si pisati foaia de dafin, iar ciupercile curatate, feliati-le.

Puneti intr-o cratita sau tava cu ulei un rand de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturile si ciupercile, apoi repetati pana se termina ingredientele. Acoperiti vasul si fierbeti la foc potrivit sau dati la cuptor, 45-60 min sau pana ce ficatul este facut. Scoateti ficatul din vas si pastrati-l la cald.

Adaugati in vas (tava) faina, amestecati, stingeti cu zeama de carne sau apa calda si dati in clocot pana se leaga sosul. Sarati, piperati, adaugati zeama de lamaie (otet), dupa gust. Serviti feliile de ficat calde, turnand sosul fierbinte peste ele sau alaturi, langa o garnitura de orez fiert sau cartofi piure si o salata sau muratura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Bomboane cu Visine din Visinata
3
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Felii de paine aromate
Bucataras.RO

Felii de paine aromate

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest...

Felii de paine aromate
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino