Ficat fragezit in lapte cu usturoi

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Ficat de porc (de vita, vitel )
lapte cca 400 ml
4 catei de usturoi
sare , piper
si ptr garnitura cartofi

Mod de preparare

Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita,..) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri.

Se cresteaza un pic cu un cutit. Intr-un vas zdrobim 3 -4 catei usturoi si punem lapte cca. 300 ml lapte rece si il amestecam cu o lingura bine. Asezam bucatile de ficat in acest amestec si acoperit il lasam la frigider de la o zi la alta.(se poate tine si mai putin cca 3- 4 ore). Daca laptele nu acopera bucatile de ficat se mai poate adauga lapte. In acest fel ficatul se fragezeste si la prajit nu se intareste.

Dupa ce a stat cateva ceasuri bune la fragezit se pune la prajit, pe gratar , sau in tigaia de teflon dar fara sa ungeti sau sa puneti ulei ptr. prajit.

In farfurie bucatile de ficat se sareaza si se pipereaza dupa gust .
Se serveste cu cartofi pai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ficat fragezit in lapte cu usturoi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  06.03.2009 00:46:34

Linistita poti incerca si cu ficat de pui .

ralucablebea
•  06.03.2009 00:42:52

as vrea sa incerc numai ca as ficatul de porc nu e tocmai pe placul meu..pot incolui cu ficat de pui?
felicitari pt reteta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficat fragezit in lapte cu usturoi