Curcan Fript

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 8 portii
  • 1 curcan de aproximativ 4 kg
  • ¼ ceasca ulei
  • unt sau margarina topita
  • Sare si piper
  • dupa gust
  • Umplutura pentru curcan
  • 4 cesti de crutoane sau pesmet
  • 2 cesti telina tocata
  • 1 ceasca ceapa tocata
  • ½ ceasca margarina
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita maghiran
  • ½ ceasca supa de curcan
  • de pui sau apa
  • Sare si piper
  • dupa gurst

Mod de preparare

Spalati curcanul cu apa rece si stergeti-l bine. Scoate-ti si inlaturati organele si surplusul de grasime. Puneti curcanul deoparte.

Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Reglati temperatura la 240 grade c. Puneti curcanul direct pe polita. Lasati sa se faca timp de 2 ore si jumatate.

Curcanul trebuie stropit la intervale de 20 minute cu ulei, unt sau margarina (pentru a nu-si pierde sucul natural); puneti sare si piper dupa gust. Daca atinge marginile cuptorului, intoarceti curcanul dupa o ora.

Daca se rumeneste prea tare, acoperiti-l cu folie prinsa cu scobitori sau betisoare de frigarui.

Topiti margarina intr-o tigaie mare. Puneti ceapa si telina si caliti-le 5 minute sau pana se fac moi si devin transparente.

Puneti crutoanele sau pesmetul, maghiranul si cimbrul. Amestecati usor. Turnati supa sau apa peste amestec. Asezonati cu sare si piper, mestecand usor.

Chiar inainte sa-l frigeti, umpleti gatul si celelalte cavitati ale curcanului. Frigeti-l respectand durata precizata pentru curcan umplut. Umplutura ramasa se poate gati separat intr-un vas de copt uns cu grasime.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.