Curcan Fript

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 8 portii
  • 1 curcan de aproximativ 4 kg
  • ¼ ceasca ulei
  • unt sau margarina topita
  • Sare si piper
  • dupa gust
  • Umplutura pentru curcan
  • 4 cesti de crutoane sau pesmet
  • 2 cesti telina tocata
  • 1 ceasca ceapa tocata
  • ½ ceasca margarina
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita maghiran
  • ½ ceasca supa de curcan
  • de pui sau apa
  • Sare si piper
  • dupa gurst

Mod de preparare

Spalati curcanul cu apa rece si stergeti-l bine. Scoate-ti si inlaturati organele si surplusul de grasime. Puneti curcanul deoparte.

Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Reglati temperatura la 240 grade c. Puneti curcanul direct pe polita. Lasati sa se faca timp de 2 ore si jumatate.

Curcanul trebuie stropit la intervale de 20 minute cu ulei, unt sau margarina (pentru a nu-si pierde sucul natural); puneti sare si piper dupa gust. Daca atinge marginile cuptorului, intoarceti curcanul dupa o ora.

Daca se rumeneste prea tare, acoperiti-l cu folie prinsa cu scobitori sau betisoare de frigarui.

Topiti margarina intr-o tigaie mare. Puneti ceapa si telina si caliti-le 5 minute sau pana se fac moi si devin transparente.

Puneti crutoanele sau pesmetul, maghiranul si cimbrul. Amestecati usor. Turnati supa sau apa peste amestec. Asezonati cu sare si piper, mestecand usor.

Chiar inainte sa-l frigeti, umpleti gatul si celelalte cavitati ale curcanului. Frigeti-l respectand durata precizata pentru curcan umplut. Umplutura ramasa se poate gati separat intr-un vas de copt uns cu grasime.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc