Crochete Infasate in Bacon

Complexitate
redusa
Crochete Infasate in Bacon

Ingrediente

  • Pentru 12 buc
  • -12 oua de prepelita sau 6 oua de gaina (taie in ½ pe circumferinta; NU pe lungime !), fierte tari
  • -200 g carne de porc, tocata
  • -200 g carne de vita, tocata
  • -1 lingurita seminte de chimion
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -piper negru, proaspat macinat
  • -1 lingurita paprika / boia dulce
  • -2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 felie de paine
  • -24 felii de bacon, subtiri si lungi
  • -cascaval mozarella, ras

Mod de preparare

Imbracati in folie de aluminiu o tava pentru briose.
Puneti ouale in apa sarata si fierbeti-le sa fie tari ( min 10 min).
Scurgeti, lasati la racit si curatati de coaja. Dati deoparte.

* Daca folositi oua de gaina, taiati-le in jumatate pe circumferinta ( NU pe lungime !).
* Daca folositi oua de prepelita, lasati-le intregi.

Intre timp, framantati foarte bine carnea tocata impreuna cu condimentele, usturoiul si painea inmuiata in apa si stoarsa.
Puneti baconul in tava de briose, asezand in fiecare locas cate 2 felii in cruce.

* Feliile de bacon trebuie sa fie lungi, sa se suprapuna pe fundul locasului si sa atarne pe marginile formelor pentru ca ulterior sa poata acoperi bilele de carne.

Repartizati ½ din compozitia cu carne in locasurile tavii, asezati la mijloc cate 1 ou de prepelita sau ½ ou de gaina ( cu sectiunea in jos) si acoperiti cu restul de pasta de carne.
Inveliti totul cu bacon, ridicand capetele fasiilor ( asezati-le tot in cruce) si infasati bine crochetele.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce baconul este facut si a devenit usor crocant.
Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati deasupra crochetelor cascaval mozzarella ras si dati din nou la cuptor pana ce acesta este topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calde, simple sau presarate generos cu cascaval mozzarella ras; deasemenea puteti alatura o garnitura preferata.

Sunt la fel de gustoase si reci.

Crochetele infasate in bacon sunt pufoase, consistente si satioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
4
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Prajitura tavalita
Bucataras.RO

Prajitura tavalita

Prajitura tavalita
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Spuma de capsuni
Gustos.RO

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni