Crochete Infasate in Bacon

Complexitate
redusa
Crochete Infasate in Bacon

Ingrediente

  • Pentru 12 buc
  • -12 oua de prepelita sau 6 oua de gaina (taie in ½ pe circumferinta; NU pe lungime !), fierte tari
  • -200 g carne de porc, tocata
  • -200 g carne de vita, tocata
  • -1 lingurita seminte de chimion
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -piper negru, proaspat macinat
  • -1 lingurita paprika / boia dulce
  • -2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 felie de paine
  • -24 felii de bacon, subtiri si lungi
  • -cascaval mozarella, ras

Mod de preparare

Imbracati in folie de aluminiu o tava pentru briose.
Puneti ouale in apa sarata si fierbeti-le sa fie tari ( min 10 min).
Scurgeti, lasati la racit si curatati de coaja. Dati deoparte.

* Daca folositi oua de gaina, taiati-le in jumatate pe circumferinta ( NU pe lungime !).
* Daca folositi oua de prepelita, lasati-le intregi.

Intre timp, framantati foarte bine carnea tocata impreuna cu condimentele, usturoiul si painea inmuiata in apa si stoarsa.
Puneti baconul in tava de briose, asezand in fiecare locas cate 2 felii in cruce.

* Feliile de bacon trebuie sa fie lungi, sa se suprapuna pe fundul locasului si sa atarne pe marginile formelor pentru ca ulterior sa poata acoperi bilele de carne.

Repartizati ½ din compozitia cu carne in locasurile tavii, asezati la mijloc cate 1 ou de prepelita sau ½ ou de gaina ( cu sectiunea in jos) si acoperiti cu restul de pasta de carne.
Inveliti totul cu bacon, ridicand capetele fasiilor ( asezati-le tot in cruce) si infasati bine crochetele.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce baconul este facut si a devenit usor crocant.
Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati deasupra crochetelor cascaval mozzarella ras si dati din nou la cuptor pana ce acesta este topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calde, simple sau presarate generos cu cascaval mozzarella ras; deasemenea puteti alatura o garnitura preferata.

Sunt la fel de gustoase si reci.

Crochetele infasate in bacon sunt pufoase, consistente si satioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici