Cotlete de porc la gratar cu saramura din verdeturi proaspete

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc, cu os
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 cana de cidru de mere
  • 2 cani apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 fire intregi de rozmarin proaspat
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

Puneti zaharul brun, sarea grunjoasa si cidrul de mere intr-un vas. Amestecati bine pentru a se dizolva zaharul si sarea.
Adaugati apa, uleiul de masline, otetul balsamic, piperul, rozmarinul si frunzele de dafin.
Puneti cotletele de porc in doua pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri ca nu se rastoarna, puneti pungiile intr-un vas. Turnati saramura peste cotlete, inchideti pungile si puneti-le la frigider pentru 3 ore.
Scoateti cotletele din saramura si puneti-le pe o tava mare. Presati-le cu un prosop de hartie pentru a se usca si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le pune pe gratar.
Tratarea termica se va face la aprox. 240 grade celsius.
Periati usor ambele parti ale cotletelor cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper. Uscati cotletele la caldura directa, lasandu-le cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand s-au imprimat pe ele urmele barelor.

Luati cotletele de pe gratar si infasurati-le in folie de aluminiu. Lasati carnea sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute