Cotlete de porc la gratar cu saramura din verdeturi proaspete

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc, cu os
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 cana de cidru de mere
  • 2 cani apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 fire intregi de rozmarin proaspat
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

Puneti zaharul brun, sarea grunjoasa si cidrul de mere intr-un vas. Amestecati bine pentru a se dizolva zaharul si sarea.
Adaugati apa, uleiul de masline, otetul balsamic, piperul, rozmarinul si frunzele de dafin.
Puneti cotletele de porc in doua pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri ca nu se rastoarna, puneti pungiile intr-un vas. Turnati saramura peste cotlete, inchideti pungile si puneti-le la frigider pentru 3 ore.
Scoateti cotletele din saramura si puneti-le pe o tava mare. Presati-le cu un prosop de hartie pentru a se usca si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le pune pe gratar.
Tratarea termica se va face la aprox. 240 grade celsius.
Periati usor ambele parti ale cotletelor cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper. Uscati cotletele la caldura directa, lasandu-le cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand s-au imprimat pe ele urmele barelor.

Luati cotletele de pe gratar si infasurati-le in folie de aluminiu. Lasati carnea sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc