Ingrediente
● 6 cotlete de porc, cu os |
● 3 linguri de zahar brun |
● 1 lingurita sare grunjoasa |
● 1 cana de cidru de mere |
● 2 cani apa rece |
● 2 linguri ulei de masline |
● 2 linguri otet balsamic |
● 1 lingurita piper negru macinat |
● 3 fire intregi de rozmarin proaspat |
● 2 frunze dafin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
4h
Puneti zaharul brun, sarea grunjoasa si cidrul de mere intr-un vas. Amestecati bine pentru a se dizolva zaharul si sarea.
Adaugati apa, uleiul de masline, otetul balsamic, piperul, rozmarinul si frunzele de dafin.
Puneti cotletele de porc in doua pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri ca nu se rastoarna, puneti pungiile intr-un vas. Turnati saramura peste cotlete, inchideti pungile si puneti-le la frigider pentru 3 ore.
Scoateti cotletele din saramura si puneti-le pe o tava mare. Presati-le cu un prosop de hartie pentru a se usca si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le pune pe gratar.
Tratarea termica se va face la aprox. 240 grade celsius.
Periati usor ambele parti ale cotletelor cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper. Uscati cotletele la caldura directa, lasandu-le cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand s-au imprimat pe ele urmele barelor.
Luati cotletele de pe gratar si infasurati-le in folie de aluminiu. Lasati carnea sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlete de porc la gratar cu saramura din verdeturi proaspete" nu uita sa ii faci un review.
Adaugati apa, uleiul de masline, otetul balsamic, piperul, rozmarinul si frunzele de dafin.
Puneti cotletele de porc in doua pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri ca nu se rastoarna, puneti pungiile intr-un vas. Turnati saramura peste cotlete, inchideti pungile si puneti-le la frigider pentru 3 ore.
Scoateti cotletele din saramura si puneti-le pe o tava mare. Presati-le cu un prosop de hartie pentru a se usca si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le pune pe gratar.
Tratarea termica se va face la aprox. 240 grade celsius.
Periati usor ambele parti ale cotletelor cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper. Uscati cotletele la caldura directa, lasandu-le cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand s-au imprimat pe ele urmele barelor.
Luati cotletele de pe gratar si infasurati-le in folie de aluminiu. Lasati carnea sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlete de porc la gratar cu saramura din verdeturi proaspete" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 03.02.2009 10:13:32
Asa voi pregati cotletele cand ies la iarba verde.Sunt convinsa ca vor fi foarte bune !Multumesc de reteta !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.05.2009 03:00:37
salut bv de postare dacami dai voie si nu te superi ai uitat ceva si anume acel ceva care e singurul ce merge cel mai bine cu carnea de porc CIMBRU si daca poti sa mai tai si'un ardei iute acolo sincer.. iese ceva de nici jamie's oliver no sai vina sa creada ca rom pot pregati asa ceva [ ms mult si sper sa nu mio iei in nume de rau ]