Cotlete de porc la gratar cu saramura din verdeturi proaspete

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc, cu os
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 cana de cidru de mere
  • 2 cani apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 fire intregi de rozmarin proaspat
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

Puneti zaharul brun, sarea grunjoasa si cidrul de mere intr-un vas. Amestecati bine pentru a se dizolva zaharul si sarea.
Adaugati apa, uleiul de masline, otetul balsamic, piperul, rozmarinul si frunzele de dafin.
Puneti cotletele de porc in doua pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri ca nu se rastoarna, puneti pungiile intr-un vas. Turnati saramura peste cotlete, inchideti pungile si puneti-le la frigider pentru 3 ore.
Scoateti cotletele din saramura si puneti-le pe o tava mare. Presati-le cu un prosop de hartie pentru a se usca si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le pune pe gratar.
Tratarea termica se va face la aprox. 240 grade celsius.
Periati usor ambele parti ale cotletelor cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper. Uscati cotletele la caldura directa, lasandu-le cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand s-au imprimat pe ele urmele barelor.

Luati cotletele de pe gratar si infasurati-le in folie de aluminiu. Lasati carnea sa se raceasca 10 minute inainte de a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa