Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

600-700 gr cotlet porc
100 gr pesmet
4 catei usturoi pisat
1/2 lingurita oregano
50 ml ulei masline
sare, piper macinat
1 ceapa rosie
50 gr rama (unt )
mustar ptr uns feliile de carne
Garnitura ciuperci:
400 gr ciuperci proaspete ( sau conserva )
50 ml vin alb sec sau demisec
2 linguri rama
sare, piper
patrunjel verde tocat
1/2 ceapa
400 ml frisca ( sau smantana)
Garnitura de cartofi :
500 gr cartofi
1/2 ceapa tocata marunt
sare, piper
50 ml ulei masline ptr prajit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Preparare carne:

Cotletul se taie felii groase de un deget , se sareaza, pipereaza si se prajesc pe 50 ml ulei de masline pe ambele parti. Se scot deoparte si se ung feliile de carne cu mustar.

Se pregateste mantaua de pesmet in felul urmator : pesmetul se amesteca cu 4 catei usturoi pisat, 1 ceapa rosie razuita, 1/2 lingurita oregano. Se topeste 50 gr rama si se adauga la pesmet amestecandu-se si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust .

Feliile de carne unse cu mustar se dau prin aceasta compozitie de pesmet ,se aseaza pe o tava unsa cu putin unt si se da totul la cuptor ptr cca 15 minute la foc tare pana se rumeneste un pic deasupra mantaua.

Se scoate din cuptor si se lasa sa raceasca cca 5 minute ptr ca sa lege mai bine mantaua de pesmet.

Se serveste cu garnitura de ciuperci cu smantana si cu cartofi razuiti si prajiti.

Preparare sos ciuperci :

Pe 2 linguri rama calim 1/2 ceapa cu cele 400 gr ciuperci . Adaugam 50 ml vin alb ,codimentam cu sare ,piper si turnam peste cele 400ml smantana sau frisca si o jumate de legatura de patrunjel tocat lasand sa dea un clocot impreuna.

Garnitura de cartofi :

Cartofii se dau prin razatoarea mare, la care adaugam 1/2 ceapa tocata marunt se sareaza , pipereaza dupa gust si se ia cu o lingura din compozitie si se prajesc in 50 ml ulei .

Pe farfurie langa cotlete punem sos de ciuperci si insulite de cartofi prajiti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta15
•  13.01.2010 17:22:46

vreau si eu

Leila
•  26.09.2008 21:32:41

Spor la preparat :) Angi

angi_frumoasa2002
•  24.09.2008 23:10:15

E O MANCARE FOARTE INTERESANTA SPER SA FIE SI LA FEL DE GUSTOASA O INCERC MAINE SI ASA NU STIAM CE MANCARE SA FAC

Leila
•  29.05.2008 23:22:03

:) lasi ciupercile deoparte

dyanutza
•  05.03.2008 15:51:19

sincera sa fiu nu-mi prea plac ciupercile!ciupercile imi plac doar crude si puse pe pizza!!!!
restu e foarte bun!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci