Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci

Ingrediente

  • 600-700 gr cotlet porc
  • 100 gr pesmet
  • 4 catei usturoi pisat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper macinat
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr rama (unt )
  • mustar ptr uns feliile de carne
  • Garnitura ciuperci:
  • 400 gr ciuperci proaspete ( sau conserva )
  • 50 ml vin alb sec sau demisec
  • 2 linguri rama
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 1/2 ceapa
  • 400 ml frisca ( sau smantana)
  • Garnitura de cartofi :
  • 500 gr cartofi
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • sare, piper
  • 50 ml ulei masline ptr prajit

Mod de preparare

Preparare carne:

Cotletul se taie felii groase de un deget , se sareaza, pipereaza si se prajesc pe 50 ml ulei de masline pe ambele parti. Se scot deoparte si se ung feliile de carne cu mustar.

Se pregateste mantaua de pesmet in felul urmator : pesmetul se amesteca cu 4 catei usturoi pisat, 1 ceapa rosie razuita, 1/2 lingurita oregano. Se topeste 50 gr rama si se adauga la pesmet amestecandu-se si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust .

Feliile de carne unse cu mustar se dau prin aceasta compozitie de pesmet ,se aseaza pe o tava unsa cu putin unt si se da totul la cuptor ptr cca 15 minute la foc tare pana se rumeneste un pic deasupra mantaua.

Se scoate din cuptor si se lasa sa raceasca cca 5 minute ptr ca sa lege mai bine mantaua de pesmet.

Se serveste cu garnitura de ciuperci cu smantana si cu cartofi razuiti si prajiti.

Preparare sos ciuperci :

Pe 2 linguri rama calim 1/2 ceapa cu cele 400 gr ciuperci . Adaugam 50 ml vin alb ,codimentam cu sare ,piper si turnam peste cele 400ml smantana sau frisca si o jumate de legatura de patrunjel tocat lasand sa dea un clocot impreuna.

Garnitura de cartofi :

Cartofii se dau prin razatoarea mare, la care adaugam 1/2 ceapa tocata marunt se sareaza , pipereaza dupa gust si se ia cu o lingura din compozitie si se prajesc in 50 ml ulei .

Pe farfurie langa cotlete punem sos de ciuperci si insulite de cartofi prajiti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Salata de Ceapa Marinata
2
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Prajitura Sireata
4
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Desert cu zmeura si ciocolata
Bucataras.RO

Desert cu zmeura si ciocolata

Un deliciu, o combinatie absolut minunata intre zmeura parfumata si ciocolata cu gust intens. Un desert care se pregateste...

Desert cu zmeura si ciocolata
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Culinar.RO

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti