Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.
Dati-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, impreuna cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.
Separat, incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Spre sfarsit, adaugati turmericul si continuati calirea inca 30 sec. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez.
Adaugati apoi, in reprize, cate 1 polonic de supa firbinte, omogenizati, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecand ocazional, pana ce lichidul este din nou absorbit. Procedati identic pana ce orezul este facut, dar mijlocul bobului este inca tare. Sarati si piperati, dupa gust.
Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate, cat sunt calde.
Serviti cotletul alaturi de garnitura de orez cu legume.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii