Cotlet de Porc si Orez cu Legume

Postat pe: 05-01-2012
(2)

Ingrediente

4 buc cotlet de porc
1 cana (capacitate 250 ml) orez Arborio
ulei de masline
1 cana vin alb sec
1 cana supa de pui sau de vita
sare
piper
½ lingurita turmeric (curcuma)
1 pachet de legume congelate, dupa preferinta (fierte, conform instructiunilor de pe pachet si scurse, sau sotate in 1 lingura ulei)

Mod de preparare

Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.
Dati-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, impreuna cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.

Separat, incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Spre sfarsit, adaugati turmericul si continuati calirea inca 30 sec. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez.

Adaugati apoi, in reprize, cate 1 polonic de supa firbinte, omogenizati, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecand ocazional, pana ce lichidul este din nou absorbit. Procedati identic pana ce orezul este facut, dar mijlocul bobului este inca tare. Sarati si piperati, dupa gust.

Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate, cat sunt calde.

Serviti cotletul alaturi de garnitura de orez cu legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cotlet de Porc si Orez cu Legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  07.01.2012 14:53:35

Sper sa va placa.

rafaila5
•  07.01.2012 13:26:09

pare buna am sa incerc si eu !!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cotlet de Porc si Orez cu Legume