Cotlet de Porc si Orez cu Legume

Complexitate
redusa
Cotlet de Porc si Orez cu Legume

Ingrediente

  • - 4 buc cotlet de porc
  • -1 cana (capacitate 250 ml) orez Arborio
  • -ulei de masline
  • -1 cana vin alb sec
  • -1 cana supa de pui sau de vita
  • -sare
  • -piper
  • -½ lingurita turmeric (curcuma)
  • -1 pachet de legume congelate, dupa preferinta (fierte, conform instructiunilor de pe pachet si scurse, sau sotate in 1 lingura ulei)

Mod de preparare

Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.
Dati-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, impreuna cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.

Separat, incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Spre sfarsit, adaugati turmericul si continuati calirea inca 30 sec. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez.

Adaugati apoi, in reprize, cate 1 polonic de supa firbinte, omogenizati, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecand ocazional, pana ce lichidul este din nou absorbit. Procedati identic pana ce orezul este facut, dar mijlocul bobului este inca tare. Sarati si piperati, dupa gust.

Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate, cat sunt calde.

Serviti cotletul alaturi de garnitura de orez cu legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa