Cotlet de Porc la Gratar/cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de Porc la Gratar/cuptor

Ingrediente

  • - 1-2 cotlete de porc mai groase (cu os)
  • - 6 catei usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - rozmarin proaspat sau uscat
  • - 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se sfarama usor cateii de usturoi si se curata de coaja. Se ung cu ulei cotletele de porc, de dau cu sare si piper si se presara pe ambele parti cu rozmarin. Se pun cotlele de porc intr-o tava impreuna cu usturoiul, se acopera tava cu folie transparenta si se tin la frigider cel putin doua ore (sau mai mult daca aveti timp).

Se incalzeste cuptorul la 300F (150C). Intr-o tigaie de teflon/fonta (sau care merge bagata in cuptor), de pune 1 lingura de ulei si se lasa sa se incalzeasca f. bine. Se pun cotletele in tigaie si se tin circa 2-3 minute pe fiecare parte.

Dupa ce le-am intors, se baga tigaia in cuptor si se tin cotletele circa 15-20 de minute (eu le-am tinut 20 de minute). Se acopera tigaia cu foaie de aluminium si se lasa deoparte 10 minute. Se pune cotletul pe farfurie si se serveste cu cartofi prajiti, sau la cuptor, salate sau orice legume va plac.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos