Cotlet de Mistret la Cuptor

Complexitate
redusa
Cotlet de Mistret la Cuptor

Ingrediente

  • 2 rosii
  • 2 bucati ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 4 cuburi Maggi supa legume
  • 150 ml vin alb demisec + circa 250 ml vin pentru fragezirea carnii
  • 2 linguri untura porc
  • piper macinat
  • 2 frunze foi dafin
  • slanina pentru impanat si usturoi

Mod de preparare

Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece.

Dupa ce a stat 12 ore in vin, cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi. Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente. Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem.

In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat. Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume, cateva feliute de slanina afumata, usturoiul feliat, ceapa taiata marunt, rosiile decojite si taiate cubulete. Presaram totul cu piper macinat, adaugam si cele 2 foi de dafin, stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa. Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa, acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra).

Servim alaturi, pireu de cartofi, sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia