Cotlet de Mistret la Cuptor

Complexitate
redusa
Cotlet de Mistret la Cuptor

Ingrediente

  • 2 rosii
  • 2 bucati ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 4 cuburi Maggi supa legume
  • 150 ml vin alb demisec + circa 250 ml vin pentru fragezirea carnii
  • 2 linguri untura porc
  • piper macinat
  • 2 frunze foi dafin
  • slanina pentru impanat si usturoi

Mod de preparare

Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece.

Dupa ce a stat 12 ore in vin, cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi. Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente. Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem.

In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat. Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume, cateva feliute de slanina afumata, usturoiul feliat, ceapa taiata marunt, rosiile decojite si taiate cubulete. Presaram totul cu piper macinat, adaugam si cele 2 foi de dafin, stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa. Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa, acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra).

Servim alaturi, pireu de cartofi, sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa