Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece.
Dupa ce a stat 12 ore in vin, cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi. Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente. Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem.
In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat. Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume, cateva feliute de slanina afumata, usturoiul feliat, ceapa taiata marunt, rosiile decojite si taiate cubulete. Presaram totul cu piper macinat, adaugam si cele 2 foi de dafin, stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa. Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa, acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra).
Servim alaturi, pireu de cartofi, sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti.
Pofta Buna!!!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii