Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece.
Dupa ce a stat 12 ore in vin, cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi. Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente. Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem.
In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat. Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume, cateva feliute de slanina afumata, usturoiul feliat, ceapa taiata marunt, rosiile decojite si taiate cubulete. Presaram totul cu piper macinat, adaugam si cele 2 foi de dafin, stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa. Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa, acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra).
Servim alaturi, pireu de cartofi, sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti.
Pofta Buna!!!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoBudinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational Va spun ca e o bunatate de dulce, merita incercat!
Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzationalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii