Copanele Umplute

Complexitate
redusa
Copanele Umplute

Ingrediente

  • pulpe pui
  • slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat
  • fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute
  • usturoi ptr impanat taiat si el fasii
  • rama pentru uns capacul
  • Pentru umplutura folosita la copanele:
  • 1 buc ficat crud de pui
  • 1 ou fiert
  • 1/2 felie paine
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Azi am facut cateva pulpite la cuptor pe capac. Am incercat sa impac pe toti din casa in urmatorul fel.

Am luat cateva pulpe de pui le-am curatat, am dezosat partea de jos a pulpei dizlocand osul. Am taiat apoi pulpa in doua pe la articulatie si le-am condimentat cu un pic de sare. Copanelul de jos l-am umplut cu un amestec pe care vi-l descriu in cele ce urmeaza, iar partea superioara a pulpelor le-am impanat cu clisa (slanina afumata ) si bucatele de usturoi, le-am sarat si asezat pe capacul uns cu rama. capacul il asez peste un vas in care pun apa.

Umplutura consta din 1 ficat de pui crud taiat marunt, 1 ou fiert razuit, patrunjel verde tocat, jumate felie paine muiata in lapte apoi stors, sare, piper. Se amesteca totul bine si apoi copanelele dezosate le-am umplut (in locul osului scos am pus umplutura). In partea inferioara a copaneleor am pus o fasie mai lata de slanina pe care am prins-o cu scobitori, iar deasupra am pus deasemeni 2 fasii de slanina, capac prinse in acelasi mod cu scobitori de catre carne. Le asezam si pe acestea langa pulpitele impanate, mai punem in tava 3-4 catei usturoi si cateva feliute de slanina si dam totul la cuptor.

Servim cu mujdei de usturoi cu smantana si cartofi pai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia