Copanele Umplute

Complexitate
redusa
Copanele Umplute

Ingrediente

  • pulpe pui
  • slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat
  • fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute
  • usturoi ptr impanat taiat si el fasii
  • rama pentru uns capacul
  • Pentru umplutura folosita la copanele:
  • 1 buc ficat crud de pui
  • 1 ou fiert
  • 1/2 felie paine
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Azi am facut cateva pulpite la cuptor pe capac. Am incercat sa impac pe toti din casa in urmatorul fel.

Am luat cateva pulpe de pui le-am curatat, am dezosat partea de jos a pulpei dizlocand osul. Am taiat apoi pulpa in doua pe la articulatie si le-am condimentat cu un pic de sare. Copanelul de jos l-am umplut cu un amestec pe care vi-l descriu in cele ce urmeaza, iar partea superioara a pulpelor le-am impanat cu clisa (slanina afumata ) si bucatele de usturoi, le-am sarat si asezat pe capacul uns cu rama. capacul il asez peste un vas in care pun apa.

Umplutura consta din 1 ficat de pui crud taiat marunt, 1 ou fiert razuit, patrunjel verde tocat, jumate felie paine muiata in lapte apoi stors, sare, piper. Se amesteca totul bine si apoi copanelele dezosate le-am umplut (in locul osului scos am pus umplutura). In partea inferioara a copaneleor am pus o fasie mai lata de slanina pe care am prins-o cu scobitori, iar deasupra am pus deasemeni 2 fasii de slanina, capac prinse in acelasi mod cu scobitori de catre carne. Le asezam si pe acestea langa pulpitele impanate, mai punem in tava 3-4 catei usturoi si cateva feliute de slanina si dam totul la cuptor.

Servim cu mujdei de usturoi cu smantana si cartofi pai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Bucataras.RO

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti