Confit de Cochon

Complexitate
redusa
Confit de Cochon

Ingrediente

  • -carne de porc, ezosata
  • -carnati de porc
  • -untura
  • -sare grunjoasa
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati carnea in felii de aprox 3 cm grosime. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, puneti-o suprapusa intr-un vas acoperit si lasati la rece, de seara pana dimineata. Scurgeti zeama lasata punand carnea pe un gratar.

Incingeti destula untura intr-o cratita sau o tava pentru cuptor, cam de circa 2- 3 cm inaltime.
Puneti carnea la prajit, intorcand-o pe ambele parti, pana este facuta si se rumeneste frumos.
La jumatatea timpului de prajire a carnii puneti in tava si carnatii.

Scoateti carnea si carnatii din untura in care ati prajit, asezati in straturi intr-o alta oala smaltuita.
Turnati incet grasimea ca sa curga numai ce-i limpede, pana se acopera carnea cu 2-3 cm de grasime lichida.

Repuneti oala pe plita, la foc mic si lasati inca 10 min sa se reancalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi dati deoparte si lasati pana la racirea completa si solidificarea unturii.
Astupati bine gura vasului si puneti la pastrare.

Dupa 4- 6 saptamani, reancalziti inca o data vasul si aduceti pana la punctul de fierbere; apoi, raciti, legati si pastrati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos