Se toaca carnea, se amesteca bine, se adauga sarea si se lasa la odihnit la rece pina pregatim celelalte ingrediente.
Se curata si se piseaza usturoiul, se amesteca bine cu supa de oase rece si se lasa o ora, dupa care se strecoara, usturoiul aruncindu-se, deoarece daca este din import, este tratat impotriva incoltiri si inverzeste carnea, lucru de nedorit! Daca usturoiul este din gradina dvs, se incorporeaza in compozitie, neexistind acel pericol!
Se toarna supa putin cite putin, si se incorporeaza framintind bine, pina carnea inghite supa, se incorporeaza condimentele in acelasi fel framintind bine, cu totul cam 15 minute, nu va grabiti, compozitia trebuie omogenizata bine!
Se lasa la rece pina a doua zi, dupa care se mai amesteca 1-2 minute, si se incepe umplerea matelor spalate bine, si lasate in prealabil in apa calduta sa devina elastice!
Cirnatii nu trebuie sa fie indesati, cind se face umplerea, se string usor cu mina cautind sa fie uniformi, iar din 20 in 20 de cm se rasucesc!
Vor rezulta cirnati subtiri gen oltenesti, care se vor usca uniform, dupa uscare ajungind de grosimea unui pix!
Cind sint gata, se aseaza pe un bat acoperit cu hirtie, si se lasa la zvintat la rece (nu la cald cum am vazut pe unele site-uri), o perioada cuprinsa intre citeva zile si 3 saptamini daca ii doriti mai uscati, gen salam de sibiu, iar daca ii afumati sa nu mai fie umezi (doar citeva zile sunt de ajuns pentru uscare)!
Cirnatii uscati 2 - 3 saptamini, nu este nevoie sa ii prajiti in ulei, pe gratarul incins 1-2 minute este de ajuns, deoarece se pot minca si ca atare!
Se pot elimina sau adauga dupa gust condimentele, spre exemplu se poate pune salvie, sau rozmarin in loc de coriandru!
Atentie, nu exagerati cu condimentele deoarece se pierde din mirosul specific de cirnat!
Din cantitatile de carne de mai sus rezulta o compozitie echilibrata, daca doriti un gust mai accentuat de oaie puteti suplimenta cu inca 0, 5 kg cantitatea de mai sus!
Spor la treaba, si pofta buna!
Se pot servi proaspeti prajiti, sau uscati pe gratar ca garnitura.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii