Ceafa de Porc in Sos de Ciuperci, la Cuptor

Postat pe: 10-02-2014
(0)

Ingrediente

1 kg ceafa / cotlet de porc, cu sau fara os
1 cana supa crema de ciuperci, pregatita in casa sau sos de ciuperci la plic
2 cepe, tocate marunt
1/4 pahar vin / apa
250 g masline negre, desarate prin fierbere in apa
sare
piper, proaspat macinat
ulei
supa crema de ciuperci (500 g ciuperci, ulei, 1 lingura faina, 1/1 pahar vin, 1/1 pahar apa)

Mod de preparare

Taiati carnea in bucatele, condimentati cu sare, piper, dupa gust si prajiti in putin ulei incins pana devine aurie.

Separat, preparati sosul de ciuperci la plic, conform instructiunilor, apoi amestecati cu ceapa si vinul / apa.

* Daca folositi ciuperci proaspete, curatati, feliati si caliti in putin ulei, pana sunt facute. Adaugati faina, omogenizati, turnati vinul si apa si lasati la foc mic, amestecand mereu pana ce sosul se leaga. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pasati. Eu am preferat sa las in sos cubulete de ciuperci. Amestecati supa crema de ciuperci cu ceapa si vinul / apa, formand un sos.

Asezati bucatelele de carne prajita in strat, intr-un vas termorezistent si turnati sosul (acesta ar trebui sa acopere carnea).

Presarati deasupra maslinele desarate si scurse.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 60 min, la 190- 200 grade sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul aproape scazut.

Serviti simplu sau alaturand o garnitura de orez / cartofi sau legume coapte / fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ceafa de Porc in Sos de Ciuperci, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ceafa de Porc in Sos de Ciuperci, la Cuptor