Ingrediente
● 600 gr carne porc (cotlet , pulpa) |
● 3-4 linguri ulei |
● 1 ceapa |
● 3-4 catei usturoi |
● sare,piper macinat,boia , maghiran |
● 1 cana supa de carne |
● 600 gr cartofi |
● ulei pt prajit cartofii |
Mod de preparare
Carnea se taie cubulete mai marunte. Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el felii si se calesc pe 4 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se prajeste pana albeste.
Se sareaza, pipereaza, (dupa gust) se pune si o lingurita moca de boia si maghiran cca. 1/4 lingurita, se toarna peste, cana de supa si se acopera cu un capac lasand sa se inmoaie carnea.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete si se prajesc in ulei fiebinte.
Cand carnea s-a inmuiat se lasa pe foc pana zeama se evapora si se prajeste inca un pic pe ulei. Totul se toarna peste cartofii prajiti se amesteca si se presara cu cozi de ceapa verde taiate marunt, sau cu patrunjel verde tocat.
Se serveste neaparat cu muraturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)" nu uita sa ii faci un review.
Se sareaza, pipereaza, (dupa gust) se pune si o lingurita moca de boia si maghiran cca. 1/4 lingurita, se toarna peste, cana de supa si se acopera cu un capac lasand sa se inmoaie carnea.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete si se prajesc in ulei fiebinte.
Cand carnea s-a inmuiat se lasa pe foc pana zeama se evapora si se prajeste inca un pic pe ulei. Totul se toarna peste cartofii prajiti se amesteca si se presara cu cozi de ceapa verde taiate marunt, sau cu patrunjel verde tocat.
Se serveste neaparat cu muraturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 19.07.2009 18:08:25
:) multumesc de sfat, am sa incerc cu siguranta si varianta indicata de tine :)
micutzu2
• 17.07.2009 23:49:31
e ok reteta si ca sa fie mai buna folositi si piept pui si muschiulet de vita tot asa taiat cubulete si iese molt mai gustoasa daca pui si cartofi sa se prajeasca 2-3 min cu carnea dupa ce sa prajit carnea
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 03.01.2010 14:50:24
Si eu fac reteta asta cu o mica modificare : folosesc (carne de puií),piept de pui taiat fideluta si inainte de a amesteca carnea cu cartofii,pun peste carne,1 lingura de ketchup. Deobicei o fac in vas wok. Este foarte picanta si buna !