Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

600 gr carne porc (cotlet , pulpa)
3-4 linguri ulei
1 ceapa
3-4 catei usturoi
sare,piper macinat,boia , maghiran
1 cana supa de carne
600 gr cartofi
ulei pt prajit cartofii

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete mai marunte. Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el felii si se calesc pe 4 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se prajeste pana albeste.

Se sareaza, pipereaza, (dupa gust) se pune si o lingurita moca de boia si maghiran cca. 1/4 lingurita, se toarna peste, cana de supa si se acopera cu un capac lasand sa se inmoaie carnea.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete si se prajesc in ulei fiebinte.

Cand carnea s-a inmuiat se lasa pe foc pana zeama se evapora si se prajeste inca un pic pe ulei. Totul se toarna peste cartofii prajiti se amesteca si se presara cu cozi de ceapa verde taiate marunt, sau cu patrunjel verde tocat.
Se serveste neaparat cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

martikagemenii
•  03.01.2010 14:50:24

Si eu fac reteta asta cu o mica modificare : folosesc (carne de puií),piept de pui taiat fideluta si inainte de a amesteca carnea cu cartofii,pun peste carne,1 lingura de ketchup. Deobicei o fac in vas wok. Este foarte picanta si buna !

Leila
•  19.07.2009 18:08:25

:) multumesc de sfat, am sa incerc cu siguranta si varianta indicata de tine :)

micutzu2
•  17.07.2009 23:49:31

e ok reteta si ca sa fie mai buna folositi si piept pui si muschiulet de vita tot asa taiat cubulete si iese molt mai gustoasa daca pui si cartofi sa se prajeasca 2-3 min cu carnea dupa ce sa prajit carnea

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Brassoi apropecsenye (Friptura marunta a la Brasov)