Aripioare pe Pat de Cartofi

Complexitate
redusa
Aripioare pe Pat de Cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • aripioare pui
  • cartofi
  • mujdei usturoi
  • 50 - 100 ml vin alb demisec
  • maghiran
  • sare
  • untura sau ulei
  • o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l = 20 cm )

Mod de preparare

Preparare :

Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm. Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei), asezam peste cartofii taiati (cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta, in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite).

Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu (usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare, frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml).

Aripioarele le curatam, spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran, turnam peste 50 ml vin alb demisec (daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apa peste carne si cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie, dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.

Cine doreste poate servi fripturica cu un surplus de mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa