Aripi de Pui Picante cu Usturoi si Ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Aripi de Pui Picante cu Usturoi si Ghimbir

Ingrediente

  • 2,5 kg aripi
  • 5 linguri sos picant (am folosit Frank\s Hot Sauce dar se poate si Ketchup picant)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 catei de usturoi ras fin
  • 2 linguri ghimbir ras fin
  • 1/2 cana zahar brun compactat
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos de chilli Sambal Oelek sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
  • 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin alb (aciditate 6 grade)

Mod de preparare

Se tau varfurile de la aripi, acestea nu se folosesc, apoi se separa ciocanelul de partea plata. Dupa ce ati separat toate aripile puneti-le intr-o oala, adaugati sarea si piperul, uleiul de masline si sosul picant.

Amestecati bine apoi transferati intr-o punga aripile si adaugati faina. Scuturati punga astfel incat sa fie bine acoperite pe toate partile.

Intr-o tava puneti folie de aluminiu (vor fi nevoie de doua tavi o data sau puneti in cuptor de doua ori) si asezati bucatile de pui lasand putin spatiu intre ele dupa ce le-ati scuturat de excesul de faina. Cuptorul se preincalzeste la 200 c (gaz 6), se introduc tavile apoi se reduce focul la 190 c (gaz 5) pentru 30 de minute.

Se scot si se intorc aripile pe cealalta parte apoi se mai lasa in cuptor inca 30 de minute. Intre timp se face sosul. Intr-o cratita se pune usturoiul, ghimbirul, zaharul, sosul de soia, otetul si sosul chilli apoi la foc mic se amesteca continuu pana cand zaharul s-a dizolvat. Nu lasati sa ajunga la fierbere.

Cand aripile sunt gata puneti-le intr-un bol mare, turnati sosul peste si amestecati.
Aici nu trebuie instructiuni, doar le portionati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti