Waffles fara Gluten

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Waffles fara Gluten

Ingrediente

  • Amestec de faini (pentru mai multe portii/intrebuintari)
  • 150 gr faina de orez alb (vezi modul de preparare in casa)
  • 150 gr faina de sorghum (am pus tot de orez)
  • 100 gr faina de tapioca
  • 140 gr amidon de porumb (sau cartof)
  • 140 gr faina de migdale sau faina de coconut (vezi modul de preparare in casa)
  • Se pun toate fainurile intr-un vas mai mare si cu ajutorul unui tel, se amesteca foarte bine Se pastreaza in punga de hartie, la congelator sau la frigider, in cutie inchisa ermetic
  • Pentru Waffles:
  • 100 gr faina din amestecul de mai sus (pregatit din timp)
  • 2 oua
  • 100 gr iaurt simplu
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare (sau mai putin)
  • 50 gr unt moale de tot
  • sirop de ciocolata
  • frisca
  • fructe sau sirop de fructe
  • sirop de artar
  • toate pentru servit (dupa preferinta)

Mod de preparare

Se incalzeste aparatul de waffles.

Se bat ouale intr-un vas ceva mai mare, se adauga apoi iaurtul si laptele. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi, treptat se adauga peste oua amestecand intruna. La urma se adauga si untul topit.

Se pune cate o jumatate de polonic de amestec la fiecare forma de waffle si se coc conform instructiunilor aparatului.

Se serrvesc dupa dorinta, cu sirop de artar, frisca si fructe, sos de cciocolata si zmeura, etc.

In cazul in care nu se consuma toate waffles-urile, se pot pastra la congelator pana la 3 luni.
Pentru cei cu intoleranta la lactoza se foloseste lapte de soia, migdale, coconut, in locul iaurtului normal se poate pune iaurt de soia cu gust de vanilie si in locul untului, se foloseste unt fara lactoza sau margarina vegetala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie