Vargabeles

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 500 g paste late (tagliatele)
  • 1 lingura smantana
  • 50 g unt sau margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert intr-o oala de 2 l cu putina sare si un strop de ulei (ca sa nu se prinda), iar stafidele se pun la inmuiat in rom.

Intre timp intr-un castron se freaca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema omogena. Treptat se adauga apoi galbenusurile (se separa de albusuri care se pastreaza la rece pentru mai tarziu). Se amesteca cu mixerul in continuare si se adauga smantana, untul si aromele.

Cand pastele sunt fierte (nu se fierb mai mult de 5-8 minute), se scurg, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se raceasca de tot. Se amesteca apoi compozitia de branza de vaci cu pastele bine racite si scurse, adaugandu-se la final stafidele. Se amesteca usor in asa fel incat pastele sa nu se sfarame.

Se lasa compozitia sa se odihneasca si se pregatesc tavile: se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Eu folosesc tavile pentru cozonaci.

Inainte de a fi introduse la cuptor se bat albusurile spuma cu mixerul adaugand cateva picaturi de lamaie sau rom pentru ca spuma sa devina mai ferma. Se amesteca apoi cu compozitia de branza prin "rasturnare" de jos in sus si nu mai mult de 4-5 ori ca sa nu cada, se distribuie compozitia rapid in tavile pregatite si se introduce la cuptor. Timpul de coacere nu ar trebui sa depaseasca 60-70 minute, la o temperatura de 180 grade C, temperatura care trebuie crescuta treptat.

Dupa ce au fost scoase din cuptor si s-au racorit putin, budincile vor fi pudrate cu zahar.
Aceasta budinca ungureasca poate fi servita alaturi de un glob de inghetata de vanilie sau cu o rozeta de frisca alaturi!

Sper ca v-am facut pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosi umplute
4
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie