Pastele se pun la fiert intr-o oala de 2 l cu putina sare si un strop de ulei (ca sa nu se prinda), iar stafidele se pun la inmuiat in rom.
Intre timp intr-un castron se freaca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema omogena. Treptat se adauga apoi galbenusurile (se separa de albusuri care se pastreaza la rece pentru mai tarziu). Se amesteca cu mixerul in continuare si se adauga smantana, untul si aromele.
Cand pastele sunt fierte (nu se fierb mai mult de 5-8 minute), se scurg, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se raceasca de tot. Se amesteca apoi compozitia de branza de vaci cu pastele bine racite si scurse, adaugandu-se la final stafidele. Se amesteca usor in asa fel incat pastele sa nu se sfarame.
Se lasa compozitia sa se odihneasca si se pregatesc tavile: se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Eu folosesc tavile pentru cozonaci.
Inainte de a fi introduse la cuptor se bat albusurile spuma cu mixerul adaugand cateva picaturi de lamaie sau rom pentru ca spuma sa devina mai ferma. Se amesteca apoi cu compozitia de branza prin "rasturnare" de jos in sus si nu mai mult de 4-5 ori ca sa nu cada, se distribuie compozitia rapid in tavile pregatite si se introduce la cuptor. Timpul de coacere nu ar trebui sa depaseasca 60-70 minute, la o temperatura de 180 grade C, temperatura care trebuie crescuta treptat.
Dupa ce au fost scoase din cuptor si s-au racorit putin, budincile vor fi pudrate cu zahar.
Aceasta budinca ungureasca poate fi servita alaturi de un glob de inghetata de vanilie sau cu o rozeta de frisca alaturi!
Sper ca v-am facut pofta!
Această rețetă rapidă am văzut-o la Madi si mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag.
Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelitaDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii