Vargabeles

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 500 g paste late (tagliatele)
  • 1 lingura smantana
  • 50 g unt sau margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert intr-o oala de 2 l cu putina sare si un strop de ulei (ca sa nu se prinda), iar stafidele se pun la inmuiat in rom.

Intre timp intr-un castron se freaca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema omogena. Treptat se adauga apoi galbenusurile (se separa de albusuri care se pastreaza la rece pentru mai tarziu). Se amesteca cu mixerul in continuare si se adauga smantana, untul si aromele.

Cand pastele sunt fierte (nu se fierb mai mult de 5-8 minute), se scurg, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se raceasca de tot. Se amesteca apoi compozitia de branza de vaci cu pastele bine racite si scurse, adaugandu-se la final stafidele. Se amesteca usor in asa fel incat pastele sa nu se sfarame.

Se lasa compozitia sa se odihneasca si se pregatesc tavile: se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Eu folosesc tavile pentru cozonaci.

Inainte de a fi introduse la cuptor se bat albusurile spuma cu mixerul adaugand cateva picaturi de lamaie sau rom pentru ca spuma sa devina mai ferma. Se amesteca apoi cu compozitia de branza prin "rasturnare" de jos in sus si nu mai mult de 4-5 ori ca sa nu cada, se distribuie compozitia rapid in tavile pregatite si se introduce la cuptor. Timpul de coacere nu ar trebui sa depaseasca 60-70 minute, la o temperatura de 180 grade C, temperatura care trebuie crescuta treptat.

Dupa ce au fost scoase din cuptor si s-au racorit putin, budincile vor fi pudrate cu zahar.
Aceasta budinca ungureasca poate fi servita alaturi de un glob de inghetata de vanilie sau cu o rozeta de frisca alaturi!

Sper ca v-am facut pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia