Turos Bukta (Branzoici)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 kg faina
5 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr uns deasupra)
sare cat intra in causul palmei
3 pachete zahar vanilat
2 buc de unt sau rama de marimea unei nuci
coaja rasa de la o lamaie
2 maini de zahar(cand scriu o mana de va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet)
1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus)
30 gr drojdie proaspata
lapte
Umplutura :
1 kg branza dulce vaci (scoaca)
3 galbenusuri de oua
3 plicuri zahar vanilat
1 mana de gris
Toate se amesteca si cu amestecul astfel obtinut umplem aluatul taiat patratele

Mod de preparare

In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat .
In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.

Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul , zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine mai moale.
Dupa ce au aparut primele besici ,punem si mana de ulei dupa care mai framantam cca. 10 minute si apoi il punem la dospit la loc caldut.

Dupa ce a dospit scoatem aluatul , il intindem cu mana si taiem fasii mai late de aluat(de latimea degetului mic) pe care le taiem apoi sub forma de patrate , le umplem cu branza,il pliem ca pe un plic si-l asezam in tava unsa sau tapetata cu folie de aluminiu, unde le mai lasam la dospit inca 20 minute .
Dupa ce a dospit in tava le ungem cu galbenus de ou si le punem in cuptorul preincalzit.
Se coace la foc mare timp de cca 10 min dupa care se da foc mic , cca 30 min.

Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop peste care se pune o bucata punga si iar se acopera cu un prosop si se lasa asa pana raceste.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turos Bukta (Branzoici)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turos Bukta (Branzoici)