Trandafiri cu fructe

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru prăjituri:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 100 ml ulei,
  • 35 ml apă rece,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • 7 g praf de copt,
  • 170 g făină,
  • În plus:
  • 1 linguriță cacao neagră,
  • Pentru creme:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 lingurițe coulis de zmeură,
  • 2 lingurițe coulis de mure,
  • Pentru decor:
  • 100 g glazură de ciocolată,
  • Migdale blanșate și rumenite, după gust,
  • Afine congelate, după gust,
  • Coacăze congelate, după gust,
  • Bombonele de zahăr,
  • Frunze de mentă

Mod de preparare

Prăjiturile:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, vanilia, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. Este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.
Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.

Cremele:
Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, în al doilea bol adaugi coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi coulis de mure. Omogenizezi.
Umpli poșurile cu cremele.
Eu am folosit duze cu model vârtej, Kitchen Craft, dimensiune la varf 9 mm, iar la baza 24 mm.

Montare:
Retușezi capacul și tai fiecare prăjitură în două foi astfel încât să fie dreaptă și să o poți decora cu cremă.
Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum. Adaugi cu grijă fiecare rând de foi.

Decor:
Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi. Decorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.

Dimensiune tavă de copt: poți coace o foaie de blat într-o tavă de fursecuri și apoi să decupezi cercuri sau poți coace prăjiturile într-o tavă pentru brioșe, cum făcut și eu. Tava mea are 25 x 17,5 cm, iar o cavitate are diametru aprox 7 cm, iar adâncimea 3,5 cm.
Notă: Coulisul este un piure din fructe cu zahăr fierte și apoi strecurate de sâmburi. Eu mi-am făcut astă vară de zmeură și de mure și le-am folosit doar la prăjituri.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/trandafiri-cu-fructe.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Reţetă de preparare a papanaşilor
5
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Parteneri
Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Bucataras.RO

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend...

Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj