Trandafiri cu fructe

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru prăjituri:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 100 ml ulei,
  • 35 ml apă rece,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • 7 g praf de copt,
  • 170 g făină,
  • În plus:
  • 1 linguriță cacao neagră,
  • Pentru creme:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 lingurițe coulis de zmeură,
  • 2 lingurițe coulis de mure,
  • Pentru decor:
  • 100 g glazură de ciocolată,
  • Migdale blanșate și rumenite, după gust,
  • Afine congelate, după gust,
  • Coacăze congelate, după gust,
  • Bombonele de zahăr,
  • Frunze de mentă

Mod de preparare

Prăjiturile:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, vanilia, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. Este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.
Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.

Cremele:
Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, în al doilea bol adaugi coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi coulis de mure. Omogenizezi.
Umpli poșurile cu cremele.
Eu am folosit duze cu model vârtej, Kitchen Craft, dimensiune la varf 9 mm, iar la baza 24 mm.

Montare:
Retușezi capacul și tai fiecare prăjitură în două foi astfel încât să fie dreaptă și să o poți decora cu cremă.
Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum. Adaugi cu grijă fiecare rând de foi.

Decor:
Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi. Decorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.

Dimensiune tavă de copt: poți coace o foaie de blat într-o tavă de fursecuri și apoi să decupezi cercuri sau poți coace prăjiturile într-o tavă pentru brioșe, cum făcut și eu. Tava mea are 25 x 17,5 cm, iar o cavitate are diametru aprox 7 cm, iar adâncimea 3,5 cm.
Notă: Coulisul este un piure din fructe cu zahăr fierte și apoi strecurate de sâmburi. Eu mi-am făcut astă vară de zmeură și de mure și le-am folosit doar la prăjituri.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/trandafiri-cu-fructe.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia