Trandafiri cu fructe

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru prăjituri:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 100 ml ulei,
  • 35 ml apă rece,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • 7 g praf de copt,
  • 170 g făină,
  • În plus:
  • 1 linguriță cacao neagră,
  • Pentru creme:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 lingurițe coulis de zmeură,
  • 2 lingurițe coulis de mure,
  • Pentru decor:
  • 100 g glazură de ciocolată,
  • Migdale blanșate și rumenite, după gust,
  • Afine congelate, după gust,
  • Coacăze congelate, după gust,
  • Bombonele de zahăr,
  • Frunze de mentă

Mod de preparare

Prăjiturile:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, vanilia, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și torni compoziția într-o tavă pentru brioșe. Este mai ușor decât să coci o foaie și să decupezi cercuri din ea. Vor ieși uniform, vei avea și foi groase. După ce ai umplut prima tavă, adaugi cacaoa în compoziția rămasă, amesteci și umpli și cealaltă tavă.
Dai tăvile (ale mele sunt mici și încap amândouă) la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii). Le lași la răcit.

Cremele:
Întrucât ai nevoie de 3 creme, bați toată frișca lichidă, dar mai moale, o amesteci cu mascarponele și apoi o împarți în 3 boluri. În primul bol lași crema albă, îți va trebuie la trandafirii de decor, în al doilea bol adaugi coulis de zmeură, iar în ultimul bol adaugi coulis de mure. Omogenizezi.
Umpli poșurile cu cremele.
Eu am folosit duze cu model vârtej, Kitchen Craft, dimensiune la varf 9 mm, iar la baza 24 mm.

Montare:
Retușezi capacul și tai fiecare prăjitură în două foi astfel încât să fie dreaptă și să o poți decora cu cremă.
Pentru prăjiturile negre, folosești crema de mure, iar pentru cele albe, crema de zmeură. Le ornezi cu poșul, poți face trandafiri, sunt frumoși și dau volum. Adaugi cu grijă fiecare rând de foi.

Decor:
Torni cu grijă pe fiecare prăjitură glazură de ciocolată, apoi ornezi fiecare prăjitură cu trandafiri albi. Decorezi cu migdale, fructe, frunze de mentă și bombonele.

Dimensiune tavă de copt: poți coace o foaie de blat într-o tavă de fursecuri și apoi să decupezi cercuri sau poți coace prăjiturile într-o tavă pentru brioșe, cum făcut și eu. Tava mea are 25 x 17,5 cm, iar o cavitate are diametru aprox 7 cm, iar adâncimea 3,5 cm.
Notă: Coulisul este un piure din fructe cu zahăr fierte și apoi strecurate de sâmburi. Eu mi-am făcut astă vară de zmeură și de mure și le-am folosit doar la prăjituri.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/trandafiri-cu-fructe.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.