Torta Barozzi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Torta Barozzi

Ingrediente

  • - 250 g ciocolata de calitate superioara (eu am folosit ciocolata 52% cacao) taiata bucatele
  • - 80 unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 100 g migdale macinate
  • - zatul de cafea obtinut in urma unei portii de cafea espresso
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar fin
  • - 1 paharel cu rom de calitate superioara
  • - un praf de sare

Mod de preparare

- Se pun intr-o oala la foc mic ciocolata si untul amestecand continuu cu o lingura din lemn pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, omogena. Se adauga zatul de cafea si se amesteca in continuare compozitia (eu am pastrat amestecul la foc minim, amestecand permanent, timp de aproximativ 2 minute). Se indeparteaza vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand periodic.

- Se separa cu grija galbenusurile de albusuri.
- Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul.
- Se adauga romul si se mixeaza amestecul in continuare.

- Se adauga migdalele si se mixeaza compozitia in continuare pana se obtine un amestec omogen.
- Se incorporeaza treptat amestecul de ciocolata si unt (in amestecul de galbenusuri, zahar, rom, migdale), amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
- Se mixeaza albusurile la viteza mare cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta.

- Se incorporeaza treptat albusurile mixate in compozitia pregatita insa prin rasturnare (de jos in sus), nu prin amestecare.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (eu am uns in prealabil tava cu putin unt).
- Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza suprafat usor cu o spatula.

- Se coace la 180 grade c timp de 20 de minute.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi complet pe un gratar, la temperatura camerei.
- Prajitura se portioneaza dupa racire.
Am folosit o tava cu dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici