- Se pun intr-o oala la foc mic ciocolata si untul amestecand continuu cu o lingura din lemn pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, omogena. Se adauga zatul de cafea si se amesteca in continuare compozitia (eu am pastrat amestecul la foc minim, amestecand permanent, timp de aproximativ 2 minute). Se indeparteaza vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand periodic.
- Se separa cu grija galbenusurile de albusuri.
- Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul.
- Se adauga romul si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga migdalele si se mixeaza compozitia in continuare pana se obtine un amestec omogen.
- Se incorporeaza treptat amestecul de ciocolata si unt (in amestecul de galbenusuri, zahar, rom, migdale), amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
- Se mixeaza albusurile la viteza mare cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta.
- Se incorporeaza treptat albusurile mixate in compozitia pregatita insa prin rasturnare (de jos in sus), nu prin amestecare.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (eu am uns in prealabil tava cu putin unt).
- Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza suprafat usor cu o spatula.
- Se coace la 180 grade c timp de 20 de minute.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi complet pe un gratar, la temperatura camerei.
- Prajitura se portioneaza dupa racire.
Am folosit o tava cu dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii