Torta Barozzi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Torta Barozzi

Ingrediente

  • - 250 g ciocolata de calitate superioara (eu am folosit ciocolata 52% cacao) taiata bucatele
  • - 80 unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 100 g migdale macinate
  • - zatul de cafea obtinut in urma unei portii de cafea espresso
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar fin
  • - 1 paharel cu rom de calitate superioara
  • - un praf de sare

Mod de preparare

- Se pun intr-o oala la foc mic ciocolata si untul amestecand continuu cu o lingura din lemn pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, omogena. Se adauga zatul de cafea si se amesteca in continuare compozitia (eu am pastrat amestecul la foc minim, amestecand permanent, timp de aproximativ 2 minute). Se indeparteaza vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand periodic.

- Se separa cu grija galbenusurile de albusuri.
- Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul.
- Se adauga romul si se mixeaza amestecul in continuare.

- Se adauga migdalele si se mixeaza compozitia in continuare pana se obtine un amestec omogen.
- Se incorporeaza treptat amestecul de ciocolata si unt (in amestecul de galbenusuri, zahar, rom, migdale), amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
- Se mixeaza albusurile la viteza mare cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta.

- Se incorporeaza treptat albusurile mixate in compozitia pregatita insa prin rasturnare (de jos in sus), nu prin amestecare.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (eu am uns in prealabil tava cu putin unt).
- Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza suprafat usor cu o spatula.

- Se coace la 180 grade c timp de 20 de minute.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi complet pe un gratar, la temperatura camerei.
- Prajitura se portioneaza dupa racire.
Am folosit o tava cu dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
5
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa