Tort Padurea Neagra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Padurea Neagra

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 350 gr visine cu cirese
  • 1/2 cana compot de visine fara fructe
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • cirese pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat.
Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar.
Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina.
La final incorporam o lingura de cacao cernuta.
Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.
Crema:
Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider.
Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie.
Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare.
Crema o impartim in 3 parti egale.
Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil.
O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema.
Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.
Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului.
Deasupra decorm cu cirese.
Il mai dam putin la rece apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Tarator
Bucataras.RO

Tarator

Tarator este o supa rece de iaurt si castraveti specifica, din cate stiu eu, Bulgariei si tarilor invecinate. Este un pic...

Tarator
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia