Blatul:
Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat.
Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar.
Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina.
La final incorporam o lingura de cacao cernuta.
Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua.
Crema:
Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider.
Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie.
Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare.
Crema o impartim in 3 parti egale.
Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii.
Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil.
O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema.
Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema.
Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului.
Deasupra decorm cu cirese.
Il mai dam putin la rece apoi servim.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii