Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Complexitate
redusa
Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 24 oua
  • 24 linguri faina
  • 24 linguri zahar
  • 11/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml cafea neagra
  • 660 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr Rama (cub)
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • Ingrediente pentru insiropat blaturi:
  • 6 linguri zahar
  • 60 ml esenta rom
  • 400 ml apa
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 gr marshmallow alb
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 gr zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins
  • coloranti alimentari pentru trandafiri si frunze
  • Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste) Sa

Mod de preparare

Coacem doua blaturi de piscot simplu. Un blat l-am facut din 16 oua si celalat din 8 oua. Dupa ce blaturile racesc le taiem pe jumatate Trecem la prepararea cremei de cafea.

Intr-un vas mai inalt punem cei 660 gr zahar si 200 ml cafea la fiert. Trebuie sa tinem cont ca in timpul fierberii, la inceput acest sirop vas puma si din aceasta cauza am recomandat folosirea unui vas mai inalt. Amestecam continuu si il lasam la fiert pana obtinem un sirop mai gros. In momentul in care incepem sa vedem fundul vasului in timp ce amestecam avem certitudinea ca siropul a fiert destul.

Intr-un vas de plastic punem cele 6 galbenusuri de oua. La aceste galbenusuri vom adaugam treptat, putin cate putin din siropul fierbinte de cafea amestecand mereu (recomand sa folositi mixerul ). Daca puneti o cantitatea mai mare de sirop fierbinte riscati sa obtineti o omleta dulce. Dupa ce a-ti incorporate toata cantitatea de sirop la galbenusurile de ou continuati sa amestecati pana compozitia raceste si devine de culoare mai deschisa (eu am afundat vasul in apa rece pana a racit si intre timp am amestecat ).

Cand aceasta crema a racit adaugam la el cei 400 gr rama si spumam totul bine. Lasam crema astfel obtinuta pentru circa 2 ore la rece apoi adaugam la ea 300 ml frisca batuta in care punem si 1 plic de intaritor de frisca si spumam cu mixerul pana la omogenizare crema. Adaugand frisca crema devina mai pufoasa si mult mai fina.

Dupa cum am spus mai sus, blaturile le-am taiat pe jumate. Fiecare parte l-am insiropat cu un sirop de zahar ars si esenta de rom (6 linguri zahar le caramelizam apoi adaugam 300 ml apa lasam pe foc pana se topeste zaharul, adaugam esenta de rom 40 ml si lasam pana raceste siropul). Am umplut blaturile cu crema de cafea, apoi am acoperit separat fiecare blat cu fondant marshmallows in care am pus colorant galben, florile tot din acest fondant sunt facute ca de altfel si frunzele pe care le-am colorat cu ajutorul prafului de cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia