Coacem doua blaturi de piscot simplu. Un blat l-am facut din 16 oua si celalat din 8 oua. Dupa ce blaturile racesc le taiem pe jumatate Trecem la prepararea cremei de cafea.
Intr-un vas mai inalt punem cei 660 gr zahar si 200 ml cafea la fiert. Trebuie sa tinem cont ca in timpul fierberii, la inceput acest sirop vas puma si din aceasta cauza am recomandat folosirea unui vas mai inalt. Amestecam continuu si il lasam la fiert pana obtinem un sirop mai gros. In momentul in care incepem sa vedem fundul vasului in timp ce amestecam avem certitudinea ca siropul a fiert destul.
Intr-un vas de plastic punem cele 6 galbenusuri de oua. La aceste galbenusuri vom adaugam treptat, putin cate putin din siropul fierbinte de cafea amestecand mereu (recomand sa folositi mixerul ). Daca puneti o cantitatea mai mare de sirop fierbinte riscati sa obtineti o omleta dulce. Dupa ce a-ti incorporate toata cantitatea de sirop la galbenusurile de ou continuati sa amestecati pana compozitia raceste si devine de culoare mai deschisa (eu am afundat vasul in apa rece pana a racit si intre timp am amestecat ).
Cand aceasta crema a racit adaugam la el cei 400 gr rama si spumam totul bine. Lasam crema astfel obtinuta pentru circa 2 ore la rece apoi adaugam la ea 300 ml frisca batuta in care punem si 1 plic de intaritor de frisca si spumam cu mixerul pana la omogenizare crema. Adaugand frisca crema devina mai pufoasa si mult mai fina.
Dupa cum am spus mai sus, blaturile le-am taiat pe jumate. Fiecare parte l-am insiropat cu un sirop de zahar ars si esenta de rom (6 linguri zahar le caramelizam apoi adaugam 300 ml apa lasam pe foc pana se topeste zaharul, adaugam esenta de rom 40 ml si lasam pana raceste siropul). Am umplut blaturile cu crema de cafea, apoi am acoperit separat fiecare blat cu fondant marshmallows in care am pus colorant galben, florile tot din acest fondant sunt facute ca de altfel si frunzele pe care le-am colorat cu ajutorul prafului de cacao.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciCu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o...
Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemeaAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii