Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Complexitate
redusa
Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 24 oua
  • 24 linguri faina
  • 24 linguri zahar
  • 11/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml cafea neagra
  • 660 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr Rama (cub)
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • Ingrediente pentru insiropat blaturi:
  • 6 linguri zahar
  • 60 ml esenta rom
  • 400 ml apa
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 gr marshmallow alb
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 gr zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins
  • coloranti alimentari pentru trandafiri si frunze
  • Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste) Sa

Mod de preparare

Coacem doua blaturi de piscot simplu. Un blat l-am facut din 16 oua si celalat din 8 oua. Dupa ce blaturile racesc le taiem pe jumatate Trecem la prepararea cremei de cafea.

Intr-un vas mai inalt punem cei 660 gr zahar si 200 ml cafea la fiert. Trebuie sa tinem cont ca in timpul fierberii, la inceput acest sirop vas puma si din aceasta cauza am recomandat folosirea unui vas mai inalt. Amestecam continuu si il lasam la fiert pana obtinem un sirop mai gros. In momentul in care incepem sa vedem fundul vasului in timp ce amestecam avem certitudinea ca siropul a fiert destul.

Intr-un vas de plastic punem cele 6 galbenusuri de oua. La aceste galbenusuri vom adaugam treptat, putin cate putin din siropul fierbinte de cafea amestecand mereu (recomand sa folositi mixerul ). Daca puneti o cantitatea mai mare de sirop fierbinte riscati sa obtineti o omleta dulce. Dupa ce a-ti incorporate toata cantitatea de sirop la galbenusurile de ou continuati sa amestecati pana compozitia raceste si devine de culoare mai deschisa (eu am afundat vasul in apa rece pana a racit si intre timp am amestecat ).

Cand aceasta crema a racit adaugam la el cei 400 gr rama si spumam totul bine. Lasam crema astfel obtinuta pentru circa 2 ore la rece apoi adaugam la ea 300 ml frisca batuta in care punem si 1 plic de intaritor de frisca si spumam cu mixerul pana la omogenizare crema. Adaugand frisca crema devina mai pufoasa si mult mai fina.

Dupa cum am spus mai sus, blaturile le-am taiat pe jumate. Fiecare parte l-am insiropat cu un sirop de zahar ars si esenta de rom (6 linguri zahar le caramelizam apoi adaugam 300 ml apa lasam pe foc pana se topeste zaharul, adaugam esenta de rom 40 ml si lasam pana raceste siropul). Am umplut blaturile cu crema de cafea, apoi am acoperit separat fiecare blat cu fondant marshmallows in care am pus colorant galben, florile tot din acest fondant sunt facute ca de altfel si frunzele pe care le-am colorat cu ajutorul prafului de cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
2
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Desert cornulete fragede (reteta de post)
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...

Desert cornulete fragede (reteta de post)
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia