Tort `Lia` cu Crema de Cafea

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Ingrediente blat:
24 oua
24 linguri faina
24 linguri zahar
11/2 plic praf de copt
Ingrediente crema:
200 ml cafea neagra
660 gr zahar
6 galbenusuri
400 gr Rama (cub)
300 ml frisca
1 plic intaritor frisca
Ingrediente pentru insiropat blaturi:
6 linguri zahar
60 ml esenta rom
400 ml apa
Fondant Marshmallow:
450 gr marshmallow alb
2 linguri apa
2 fiole esenta vanilie
900 gr zahar pudra
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
amidon alimentar pentru intins
coloranti alimentari pentru trandafiri si frunze
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste) Sa

Mod de preparare

Coacem doua blaturi de piscot simplu. Un blat l-am facut din 16 oua si celalat din 8 oua. Dupa ce blaturile racesc le taiem pe jumatate Trecem la prepararea cremei de cafea.

Intr-un vas mai inalt punem cei 660 gr zahar si 200 ml cafea la fiert. Trebuie sa tinem cont ca in timpul fierberii, la inceput acest sirop vas puma si din aceasta cauza am recomandat folosirea unui vas mai inalt. Amestecam continuu si il lasam la fiert pana obtinem un sirop mai gros. In momentul in care incepem sa vedem fundul vasului in timp ce amestecam avem certitudinea ca siropul a fiert destul.

Intr-un vas de plastic punem cele 6 galbenusuri de oua. La aceste galbenusuri vom adaugam treptat, putin cate putin din siropul fierbinte de cafea amestecand mereu (recomand sa folositi mixerul ). Daca puneti o cantitatea mai mare de sirop fierbinte riscati sa obtineti o omleta dulce. Dupa ce a-ti incorporate toata cantitatea de sirop la galbenusurile de ou continuati sa amestecati pana compozitia raceste si devine de culoare mai deschisa (eu am afundat vasul in apa rece pana a racit si intre timp am amestecat ).

Cand aceasta crema a racit adaugam la el cei 400 gr rama si spumam totul bine. Lasam crema astfel obtinuta pentru circa 2 ore la rece apoi adaugam la ea 300 ml frisca batuta in care punem si 1 plic de intaritor de frisca si spumam cu mixerul pana la omogenizare crema. Adaugand frisca crema devina mai pufoasa si mult mai fina.

Dupa cum am spus mai sus, blaturile le-am taiat pe jumate. Fiecare parte l-am insiropat cu un sirop de zahar ars si esenta de rom (6 linguri zahar le caramelizam apoi adaugam 300 ml apa lasam pe foc pana se topeste zaharul, adaugam esenta de rom 40 ml si lasam pana raceste siropul). Am umplut blaturile cu crema de cafea, apoi am acoperit separat fiecare blat cu fondant marshmallows in care am pus colorant galben, florile tot din acest fondant sunt facute ca de altfel si frunzele pe care le-am colorat cu ajutorul prafului de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort `Lia` cu Crema de Cafea" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  15.03.2010 11:32:22

Silvia , da sunt chestiile acelea pufoase :)) La noi se gasesc in pungi dreptunghiulare =)) . Se gasesc la Magazinele Real , Metro, Carrefour . Sunt si sub forma de cub , de bastonase de sucituri ..., depinde de ce firma sunt facute.

silviaarehamster
•  15.03.2010 01:46:37

Marshmallow unde se gasesc?Sau sunt chestile alea in forma de cub de la haribo pufoase impacetate intr-o punga in forma de con?V-am ametit cu geometria:))

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort `Lia` cu Crema de Cafea