Tort de Vara (blat de Biscuiti, Crema si Iaurt)

Complexitate
redusa
Tort de Vara (blat de Biscuiti, Crema si Iaurt)

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti pisati in mixer
  • 4 linguri din crema de vanilie calduta
  • Crema de vanilie
  • 1 l lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic de vanilina (sau zahar vanilat sau alta aroma de vanilie ce folositi voi)
  • Crema de iaurt:
  • 1 iaurt cu fructe de 500 gr (iaurtul meu era deja dulce si cu bucati de caise si piersici)
  • 1 pachet de 12 gr gelatina (scria pe el ca este pentru o cantitate de 500 gr) se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 min apoi se scoate din apa si se stoarce in pumn
  • se pune in o craticioara la bain marie si se topeste (in citeva secunde devine lichida) eu am pus in vasul de Jena care poate fi pus si pe foc peste o plasa de metal si il mai asezampe plasa il mai ridicam in aer asa a poze lipsa la apel ca nu am

Mod de preparare

Crema de vanilie:
se amesteca totul in cratita si se pune la foc mic amestecind din cind in cind cu telul para ca sa nu iasa cocoloase... cind e gata (adica incepe sa dea in clocot se stinge focul si se lasa la racit sau puteti sa folositi budinci de la plic...

Crema de iaurt
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 min... apoi se scoate din apa si se stoarce in pumn,
se pune in o craticioara la bain marie si se topeste (in citeva secunde devine lichida)... eu am pus in vasul de Jena care poate fi pus si pe foc peste o plasa de metal si il mai asezampe plasa il mai ridicam in aer... asa a poze lipsa la apel ca nu am decit 2 miini =)). Apoi am adaugat in vasul cu gelatina topita iaurtul si am amestecat bine.

Biscuitii pisati + crema calduta se amesteca cu ei si se framinta ca un aluat fraged de tarta, apoi se intinde pe farfuria pe care vom servi tortul si pe care am asezat cercul de la forma de tort detasabila cu "fermoarul" inchis deci strins. In felul asta avem deja baza ca un disc perfect.

Peste blatul de biscuiti se toarna crema (din care lipsesc cele 4 linguri care au ajuns in blat) usor racita si se lasa sa se mai raceasca. Cind destul de rece am pus-o la frigider si a stat acolo pina am preparat iaurtul cu gelatina. Cind au fost gata si crema de iaurt am turnat peste crema de vanilie si am ornat cu 2 caise taiate felii, apoi la frigider sa se inchege.

Cind va fi gata o sa ii scot cercul (se desface "de la inchizatoare" cu grija. Daca nu se dezlipeste crema de cerc se incalzeste cu feonul pe exterior... smecherie vazuta la tv) si e gata...

Mi-ar fii placut sa fii topit 1 ciocolata pe care sa o torn pe hirtia de copt desenata ca un disc cu diametrul cit tortul... aceasta cind se racea devenea un blat subtirel de ciocolata care mergea fff bine pus intre cele 2 creme (vanilie si iaurt)...

Dupa ce a stat la frigider 4 ore am incalzit cercul de metal al tortului cu feonul caci altfel nu se dezlipea si a iesit super bine ...
Insa am comentarii de facut: cind puneti crema de vanilie sa o intindeti cu lingura perfect ... sau varianta cu blatul de ciocolata e cea mai buna... o voi face data viitoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Bucataras.RO

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.