Crema de vanilie:
se amesteca totul in cratita si se pune la foc mic amestecind din cind in cind cu telul para ca sa nu iasa cocoloase... cind e gata (adica incepe sa dea in clocot se stinge focul si se lasa la racit sau puteti sa folositi budinci de la plic...
Crema de iaurt
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 min... apoi se scoate din apa si se stoarce in pumn,
se pune in o craticioara la bain marie si se topeste (in citeva secunde devine lichida)... eu am pus in vasul de Jena care poate fi pus si pe foc peste o plasa de metal si il mai asezampe plasa il mai ridicam in aer... asa a poze lipsa la apel ca nu am decit 2 miini =)). Apoi am adaugat in vasul cu gelatina topita iaurtul si am amestecat bine.
Biscuitii pisati + crema calduta se amesteca cu ei si se framinta ca un aluat fraged de tarta, apoi se intinde pe farfuria pe care vom servi tortul si pe care am asezat cercul de la forma de tort detasabila cu "fermoarul" inchis deci strins. In felul asta avem deja baza ca un disc perfect.
Peste blatul de biscuiti se toarna crema (din care lipsesc cele 4 linguri care au ajuns in blat) usor racita si se lasa sa se mai raceasca. Cind destul de rece am pus-o la frigider si a stat acolo pina am preparat iaurtul cu gelatina. Cind au fost gata si crema de iaurt am turnat peste crema de vanilie si am ornat cu 2 caise taiate felii, apoi la frigider sa se inchege.
Cind va fi gata o sa ii scot cercul (se desface "de la inchizatoare" cu grija. Daca nu se dezlipeste crema de cerc se incalzeste cu feonul pe exterior... smecherie vazuta la tv) si e gata...
Mi-ar fii placut sa fii topit 1 ciocolata pe care sa o torn pe hirtia de copt desenata ca un disc cu diametrul cit tortul... aceasta cind se racea devenea un blat subtirel de ciocolata care mergea fff bine pus intre cele 2 creme (vanilie si iaurt)...
Dupa ce a stat la frigider 4 ore am incalzit cercul de metal al tortului cu feonul caci altfel nu se dezlipea si a iesit super bine ...
Insa am comentarii de facut: cind puneti crema de vanilie sa o intindeti cu lingura perfect ... sau varianta cu blatul de ciocolata e cea mai buna... o voi face data viitoare.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn tort sublim pe care l-am pregatit de ziua mea. Dupa cum bine stiti si v-am obisnuit sunt adepta deserturilor simple, dar...
Tango cu cireseRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii