Tort de Vara (blat de Biscuiti, Crema si Iaurt)

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

Blat:
350 gr biscuiti pisati in mixer
4 linguri din crema de vanilie calduta
Crema de vanilie
1 l lapte
2 oua
6 linguri faina
4 linguri zahar
1 plic de vanilina (sau zahar vanilat sau alta aroma de vanilie ce folositi voi)
Crema de iaurt:
1 iaurt cu fructe de 500 gr (iaurtul meu era deja dulce si cu bucati de caise si piersici)
1 pachet de 12 gr gelatina (scria pe el ca este pentru o cantitate de 500 gr) se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 min apoi se scoate din apa si se stoarce in pumn
se pune in o craticioara la bain marie si se topeste (in citeva secunde devine lichida) eu am pus in vasul de Jena care poate fi pus si pe foc peste o plasa de metal si il mai asezampe plasa il mai ridicam in aer asa a poze lipsa la apel ca nu am

Mod de preparare

Crema de vanilie:
se amesteca totul in cratita si se pune la foc mic amestecind din cind in cind cu telul para ca sa nu iasa cocoloase... cind e gata (adica incepe sa dea in clocot se stinge focul si se lasa la racit sau puteti sa folositi budinci de la plic...

Crema de iaurt
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cca 10 min... apoi se scoate din apa si se stoarce in pumn,
se pune in o craticioara la bain marie si se topeste (in citeva secunde devine lichida)... eu am pus in vasul de Jena care poate fi pus si pe foc peste o plasa de metal si il mai asezampe plasa il mai ridicam in aer... asa a poze lipsa la apel ca nu am decit 2 miini =)). Apoi am adaugat in vasul cu gelatina topita iaurtul si am amestecat bine.

Biscuitii pisati + crema calduta se amesteca cu ei si se framinta ca un aluat fraged de tarta, apoi se intinde pe farfuria pe care vom servi tortul si pe care am asezat cercul de la forma de tort detasabila cu "fermoarul" inchis deci strins. In felul asta avem deja baza ca un disc perfect.

Peste blatul de biscuiti se toarna crema (din care lipsesc cele 4 linguri care au ajuns in blat) usor racita si se lasa sa se mai raceasca. Cind destul de rece am pus-o la frigider si a stat acolo pina am preparat iaurtul cu gelatina. Cind au fost gata si crema de iaurt am turnat peste crema de vanilie si am ornat cu 2 caise taiate felii, apoi la frigider sa se inchege.

Cind va fi gata o sa ii scot cercul (se desface "de la inchizatoare" cu grija. Daca nu se dezlipeste crema de cerc se incalzeste cu feonul pe exterior... smecherie vazuta la tv) si e gata...

Mi-ar fii placut sa fii topit 1 ciocolata pe care sa o torn pe hirtia de copt desenata ca un disc cu diametrul cit tortul... aceasta cind se racea devenea un blat subtirel de ciocolata care mergea fff bine pus intre cele 2 creme (vanilie si iaurt)...

Dupa ce a stat la frigider 4 ore am incalzit cercul de metal al tortului cu feonul caci altfel nu se dezlipea si a iesit super bine ...
Insa am comentarii de facut: cind puneti crema de vanilie sa o intindeti cu lingura perfect ... sau varianta cu blatul de ciocolata e cea mai buna... o voi face data viitoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Vara (blat de Biscuiti, Crema si Iaurt)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Vara (blat de Biscuiti, Crema si Iaurt)