Ideea acestei prăjituri mi-a venit răsfoind o revistă , iar dacă se înlocuieste iaurtul cu unul de soia, respectiv laptele cu lapte de soia îndulcit sau de migdale, avem o veritabilă rețetă de post.
Pentru început, pasam sfecla sub forma unui piure, eu doar am maruntit-o la robot, preferand să rămână și bucăți mai maricele.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, pregatim o formă cu diametrul de 20 de cm.
Amestecăm sfecla maruntita cu restul ingredientelor, un praf de sare, așezăm compoziția rezultată în tavă, o coacem cca. 55 de minute.
După ce se răcește, amestecăm toate ingredientele pentru glazura, le lăsăm la foc mic până se îngroașă.
După ce se răcește puțin glazura, o turnam peste tort, presaram fulgi de ciocolată și îl servim ornat cu fructe , frunze de mentă, alături de o dulceață acrisoara.
E fantastic, merită încercat, blatul e moale, pufos, ciocolatos și de ce nu, mai sănătos decât un desert obișnuit !
Poftă bună!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii