Se pregateste crema intii prima crema:
1) 240 unt moale + 4 linguri zahar + cacao (eu am pus cioco topita) se freaca spuma
apoi cea de-a doua
2) 4 oua intregi se freaca cu mixerul pe aburi cu 4 linguri de zahar... se umfla spuma...
Lasi putin sa se raceasca si amesteci 1) cu 2)
Adaugi portocalele +visinele scurse de zeama + nuci marunte (eu n-am avut si deci n-am pus).
Blatul:
100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma.
Coci in forma de tort...
Nu tb sa iasa inalt (al meu avea 1 deget grosime).
Blatul asta eu l-am adaptat dupa reteta de Joffre.
Peste blatul racit se aseaza crema rece, se niveleaza frumos si se mai las ala racit in congelator pina facem glazura.
Se toarna glazura la temperatura camerei peste tort si se lasa la rece.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii