Tort de Ciocolata... cu Blat de Joffre si Crema Mascota

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata... cu Blat de Joffre si Crema Mascota

Ingrediente

  • Crema:
  • 240 gr unt
  • 80 gr cacao (eu am pus ciocolata si am pus mai multa vreo 200 gr)
  • 4 oua
  • 8 lg zahar
  • esenta de rom
  • zahar vanilat (n-am pus ca am uitat)
  • 40 gr coji de portocale zaharisite taiate mai marunt
  • 40 gr visine din visinata (eu am pus mai putine si mai intii le-am spalat de visinata si le-am scurs in sita dehhh jumatatii mele nu ii place alcoolul)
  • nuci macinate (eu n-am pus)
  • Blatul:
  • 100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma
  • Glazura:
  • 150-200 gr de ciocolata amara topita la bain marie cu unt/ulei si dc e cazul putin lapte (maxim 1 lingurita)

Mod de preparare

Se pregateste crema intii prima crema:
1) 240 unt moale + 4 linguri zahar + cacao (eu am pus cioco topita) se freaca spuma
apoi cea de-a doua
2) 4 oua intregi se freaca cu mixerul pe aburi cu 4 linguri de zahar... se umfla spuma...

Lasi putin sa se raceasca si amesteci 1) cu 2)
Adaugi portocalele +visinele scurse de zeama + nuci marunte (eu n-am avut si deci n-am pus).

Blatul:
100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma.
Coci in forma de tort...
Nu tb sa iasa inalt (al meu avea 1 deget grosime).
Blatul asta eu l-am adaptat dupa reteta de Joffre.

Peste blatul racit se aseaza crema rece, se niveleaza frumos si se mai las ala racit in congelator pina facem glazura.

Se toarna glazura la temperatura camerei peste tort si se lasa la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa