Tort de Ciocolata... cu Blat de Joffre si Crema Mascota

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata... cu Blat de Joffre si Crema Mascota

Ingrediente

  • Crema:
  • 240 gr unt
  • 80 gr cacao (eu am pus ciocolata si am pus mai multa vreo 200 gr)
  • 4 oua
  • 8 lg zahar
  • esenta de rom
  • zahar vanilat (n-am pus ca am uitat)
  • 40 gr coji de portocale zaharisite taiate mai marunt
  • 40 gr visine din visinata (eu am pus mai putine si mai intii le-am spalat de visinata si le-am scurs in sita dehhh jumatatii mele nu ii place alcoolul)
  • nuci macinate (eu n-am pus)
  • Blatul:
  • 100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma
  • Glazura:
  • 150-200 gr de ciocolata amara topita la bain marie cu unt/ulei si dc e cazul putin lapte (maxim 1 lingurita)

Mod de preparare

Se pregateste crema intii prima crema:
1) 240 unt moale + 4 linguri zahar + cacao (eu am pus cioco topita) se freaca spuma
apoi cea de-a doua
2) 4 oua intregi se freaca cu mixerul pe aburi cu 4 linguri de zahar... se umfla spuma...

Lasi putin sa se raceasca si amesteci 1) cu 2)
Adaugi portocalele +visinele scurse de zeama + nuci marunte (eu n-am avut si deci n-am pus).

Blatul:
100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma.
Coci in forma de tort...
Nu tb sa iasa inalt (al meu avea 1 deget grosime).
Blatul asta eu l-am adaptat dupa reteta de Joffre.

Peste blatul racit se aseaza crema rece, se niveleaza frumos si se mai las ala racit in congelator pina facem glazura.

Se toarna glazura la temperatura camerei peste tort si se lasa la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia