Reteta de tort:
1) am cumparat 3 pasta sfoglia si le-am copt la cuptor, asta ca blat si se coc bine (nu crude), ca daca sunt bine coapte ii da un gust mai bun tortului;
2)crema:24 grame de gelatina, o cutie compot de ananas, 1 cutie compot fructe amestecate (eu aici am cumparat macedonia), 3 oua, 250 gr zahar, 500 gr frisca, dar pt ornat trebuie mai mult cam inca 2 cutii de 200ml;
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot de ananas si de macedonia ( aca nu poti face tu un compot de care fructe preferi) si se lase la ingrosat.
Apoi gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama.
Albusurile se bat spuma cu putina sare, separat se bate frisca.
Jumatate 250 gr de frisca se amesteca cu albusurile spuma si gelatina(atentie! ! ! gelatina sa fie calduta altfel nu se va omogeniza compozitia.
Peste aceasta compozitie se adauga ananasul si fructele de la celalalt compot (eu am pus struguri in loc de ananas) si crema se da la rece sa se inchege.
Cand s-a facut se umplu foile cu aceasta crema si se orneaza cu frisca, se lasa din nou la rece sa patrunda crema si. . . . . . . POFTA BUNA!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaSau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii