Tort cu Matcha si lemon curd

Portii
6
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu Matcha si lemon curd

Ingrediente

  • Pentru blatul Matcha:
  • 3 galbenusuri ou;
  • 3 linguri indulcitor pulbere/zahar;
  • 3 linguri lapte de cocos;
  • 6 linguri faina;
  • 3 albusuri ou;
  • 1 lingura pudra Matcha;
  • 1 lingura fructe Goji;
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 100 g crema mascarpone;
  • 150 g crema de cocos;
  • 200 g lapte de cocos;
  • 65 g indulcitor pulbere/zahar;
  • 8 g gelatina;
  • 1 lingurita pudra Matcha;
  • Pentru lemon curd:
  • 2 oua;
  • 100 g indulcitor pulbere/zahar;
  • 50 ml suc proaspat stors de lamaie;
  • 40 g unt la temperatura camerei;
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Pentru decor:
  • pudra Matcha;
  • indulcitor/zahar caramelizat;
  • lamaie;

Mod de preparare

Prepararea blatului:

De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie, apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.
Asadar, dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus, vom mixa albusurile spuma tare dupa care vom adauga treptat indulcitorul/zaharul.
Dupa incorporarea indulcitorului/zaharului, vom adauga treptat laptele de cocos si galbenusurile unul cate unul.
La final se adauga pudra de Matcha dizolvata in 2-3 linguri de apa si faina cernuta si se amesteca cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus pana la incorporarea totala.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina, deasupra presarand cateva fructe goji. Se introduce la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.
Cand este gata, se scoate tava, se lasa la racit, iar apoi se desface forma.

Prepararea cremei mascarpone:

Vom incepe prin a hidrata gelatina cu putina apa si apoi o amestecam cu laptele de cocos, dupa care vom pune compozitia pe bain-marie pentru topire.
Atentie, nu trebuie sa fiarba!
Separat intr-um vas mixam crema mascarpone cu indulcitorul /zaharul, apoi adaugam crema de cocos, pudra de Matcha si laptele de cocos cu gelatina racit.

Prepararea lemon-ului curd:

Intr-o oala de inox mai mica vom amesteca ouale, indulcitorul/zaharul, coaja si sucul de lamaie cu ajutorul unui tel.
Compozitia pe pune pe bain-marie si se amesteca fara oprire pana cand crema se ingroasa si arata ca o smantana groasa.
Se da deoparte vasul si se adauga untul taiat cubulete, dupa care se amesteca crema pana se topeste. Crema se va ingrosa si se va intari pe masura ce se raceste.

Asamblarea tortului:

In tava cu pereti detasabili, vom monta tortul cu matcha si lemon curd. Vom aseza blatul cu matcha, vom pune crema de mascarpone si lapte de cocos, iar apoi vom nivela cu ajutorul unei spatule. Tava o introducem la frigider pentru 20 minute, dupa care o scoatem si turnam si lemon curd-ul niveland si bagand la frigider pentru inca 20 minute.
La final tortul se pudreaza cu pudra Matcha si se decoreaza cu indulcitor/zahar caramelizat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Prajitura aceasta este foarte simpla si foarte buna. Are o singura problema, pentru cei foarte pofticiosi, nu se taie...

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing