Prepararea blatului:
De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie, apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.
Asadar, dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus, vom mixa albusurile spuma tare dupa care vom adauga treptat indulcitorul/zaharul.
Dupa incorporarea indulcitorului/zaharului, vom adauga treptat laptele de cocos si galbenusurile unul cate unul.
La final se adauga pudra de Matcha dizolvata in 2-3 linguri de apa si faina cernuta si se amesteca cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus pana la incorporarea totala.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina, deasupra presarand cateva fructe goji. Se introduce la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.
Cand este gata, se scoate tava, se lasa la racit, iar apoi se desface forma.
Prepararea cremei mascarpone:
Vom incepe prin a hidrata gelatina cu putina apa si apoi o amestecam cu laptele de cocos, dupa care vom pune compozitia pe bain-marie pentru topire.
Atentie, nu trebuie sa fiarba!
Separat intr-um vas mixam crema mascarpone cu indulcitorul /zaharul, apoi adaugam crema de cocos, pudra de Matcha si laptele de cocos cu gelatina racit.
Prepararea lemon-ului curd:
Intr-o oala de inox mai mica vom amesteca ouale, indulcitorul/zaharul, coaja si sucul de lamaie cu ajutorul unui tel.
Compozitia pe pune pe bain-marie si se amesteca fara oprire pana cand crema se ingroasa si arata ca o smantana groasa.
Se da deoparte vasul si se adauga untul taiat cubulete, dupa care se amesteca crema pana se topeste. Crema se va ingrosa si se va intari pe masura ce se raceste.
Asamblarea tortului:
In tava cu pereti detasabili, vom monta tortul cu matcha si lemon curd. Vom aseza blatul cu matcha, vom pune crema de mascarpone si lapte de cocos, iar apoi vom nivela cu ajutorul unei spatule. Tava o introducem la frigider pentru 20 minute, dupa care o scoatem si turnam si lemon curd-ul niveland si bagand la frigider pentru inca 20 minute.
La final tortul se pudreaza cu pudra Matcha si se decoreaza cu indulcitor/zahar caramelizat.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii