Prepararea blatului:
De fiecare data cand fac un blat de tort, vasul in care spumez albusurile il sterg mai intai cu o felie de lamaie, apoi cu o laveta uscata pentru o degresare totala.
Asadar, dupa degresare si separarea galbenusurilor de albus, vom mixa albusurile spuma tare dupa care vom adauga treptat indulcitorul/zaharul.
Dupa incorporarea indulcitorului/zaharului, vom adauga treptat laptele de cocos si galbenusurile unul cate unul.
La final se adauga pudra de Matcha dizolvata in 2-3 linguri de apa si faina cernuta si se amesteca cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus pana la incorporarea totala.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina, deasupra presarand cateva fructe goji. Se introduce la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.
Cand este gata, se scoate tava, se lasa la racit, iar apoi se desface forma.
Prepararea cremei mascarpone:
Vom incepe prin a hidrata gelatina cu putina apa si apoi o amestecam cu laptele de cocos, dupa care vom pune compozitia pe bain-marie pentru topire.
Atentie, nu trebuie sa fiarba!
Separat intr-um vas mixam crema mascarpone cu indulcitorul /zaharul, apoi adaugam crema de cocos, pudra de Matcha si laptele de cocos cu gelatina racit.
Prepararea lemon-ului curd:
Intr-o oala de inox mai mica vom amesteca ouale, indulcitorul/zaharul, coaja si sucul de lamaie cu ajutorul unui tel.
Compozitia pe pune pe bain-marie si se amesteca fara oprire pana cand crema se ingroasa si arata ca o smantana groasa.
Se da deoparte vasul si se adauga untul taiat cubulete, dupa care se amesteca crema pana se topeste. Crema se va ingrosa si se va intari pe masura ce se raceste.
Asamblarea tortului:
In tava cu pereti detasabili, vom monta tortul cu matcha si lemon curd. Vom aseza blatul cu matcha, vom pune crema de mascarpone si lapte de cocos, iar apoi vom nivela cu ajutorul unei spatule. Tava o introducem la frigider pentru 20 minute, dupa care o scoatem si turnam si lemon curd-ul niveland si bagand la frigider pentru inca 20 minute.
La final tortul se pudreaza cu pudra Matcha si se decoreaza cu indulcitor/zahar caramelizat.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSunt atat de bune....se topesc in gura!!!!Bune si cu ciocolata dar si asa simple!!!!
Fursecuri fragede cu ciocolataRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii