Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 120 ml ulei
  • - 1 praf de copt
  • - sare
  • Crema :
  • - 1 litru lapte
  • - 10 galbenusuri
  • - 5 linguri faina
  • - 240 g zahar
  • - 200 g ciocolata amara
  • Capsuni 1 kg
  • Ciocolata pentru glasat capsunile
  • Ciocolata bucati de pus peste crema
  • Napolitane

Mod de preparare

Preparare:
Blat:
Apa clocotita se amesteca cu cacaoa sa nu aibe cocoloase, se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurie spuma cu 150 g zahar.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul cate un pic ca la maioneza mixand bine dupa care se pune cacaoa racita si la urma faina amestecata cu praful de copt avand grija sa nu fie cocoloase.
Dupa care se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Se pune intr-o forma de 28 cm. unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 180 ° pentru 40 min, cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Se taie in trei.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase dupa care se adauga faina si se mixeaza bine la urma laptele cate putin pana se incorporeaza complet.
Se pune intr-o cratita cu fundul dublu si se fierbe la foc mic pana se ingroasa avand grija sa mestecam incontinuu sa nu se lipeasca. Se inchide focul si se pune ciocolata bucati amestecand cu un tel.
Se acopera cu folie alimentara punand folia peste crema sa nu faca coaja. Se lasa la racit dupa care se pune in frigider cel mai bine de seara pana dimineata.

Capsunile se spala cu grija se pun bine la scurs dupa care se usuca cu prosop de hartie.
Ciocolata se topeste se trec capsunile dupa care se pun la scurs pe o folie de aluminiu sau hartie de copt. Se lasa la intarit ciocolata si se topeste ciocolata alba daca vrem sa facem decor peste capsuni. Se pune in posch si se decoreaza capsunile.

Asamblarea tortului:
Se pune primul strat de blat peste care se pune crema de cicocolata se intinde bine si se pun bucati de cicocolata dupa care un alt strat de blat din nou crema si ciocolata si la urma un alt start de blat. Se imbraca tortul cu un starat subtire de crema si se da la frigider.
Dupa care se orneaza cu napolitane umplute cu ciocolata de jur imprejur eu am avut 4 pachete de 80 g si nu mi-a ajuns de jur imprejur asa ca o parte am ornat-o cu ciocolata topita, deci e nevoie de 5 pachete de 80 g fiecare.
Se orneaza cu capsunile trase in ciocolata dupa placere si se da la frigider pana la servire.
Super deliciossssss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura