Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Postat pe: 15-04-2015
(0)

Ingrediente

Blat :
4 linguri cacao
180 ml apa clocotita
6 oua
300 g zahar
280 g faina
120 ml ulei
1 praf de copt
sare
Crema :
1 litru lapte
10 galbenusuri
5 linguri faina
240 g zahar
200 g ciocolata amara
Capsuni 1 kg
Ciocolata pentru glasat capsunile
Ciocolata bucati de pus peste crema
Napolitane

Mod de preparare

Preparare:
Blat:
Apa clocotita se amesteca cu cacaoa sa nu aibe cocoloase, se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurie spuma cu 150 g zahar.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul cate un pic ca la maioneza mixand bine dupa care se pune cacaoa racita si la urma faina amestecata cu praful de copt avand grija sa nu fie cocoloase.
Dupa care se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Se pune intr-o forma de 28 cm. unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 180 ° pentru 40 min, cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Se taie in trei.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase dupa care se adauga faina si se mixeaza bine la urma laptele cate putin pana se incorporeaza complet.
Se pune intr-o cratita cu fundul dublu si se fierbe la foc mic pana se ingroasa avand grija sa mestecam incontinuu sa nu se lipeasca. Se inchide focul si se pune ciocolata bucati amestecand cu un tel.
Se acopera cu folie alimentara punand folia peste crema sa nu faca coaja. Se lasa la racit dupa care se pune in frigider cel mai bine de seara pana dimineata.

Capsunile se spala cu grija se pun bine la scurs dupa care se usuca cu prosop de hartie.
Ciocolata se topeste se trec capsunile dupa care se pun la scurs pe o folie de aluminiu sau hartie de copt. Se lasa la intarit ciocolata si se topeste ciocolata alba daca vrem sa facem decor peste capsuni. Se pune in posch si se decoreaza capsunile.

Asamblarea tortului:
Se pune primul strat de blat peste care se pune crema de cicocolata se intinde bine si se pun bucati de cicocolata dupa care un alt strat de blat din nou crema si ciocolata si la urma un alt start de blat. Se imbraca tortul cu un starat subtire de crema si se da la frigider.
Dupa care se orneaza cu napolitane umplute cu ciocolata de jur imprejur eu am avut 4 pachete de 80 g si nu mi-a ajuns de jur imprejur asa ca o parte am ornat-o cu ciocolata topita, deci e nevoie de 5 pachete de 80 g fiecare.
Se orneaza cu capsunile trase in ciocolata dupa placere si se da la frigider pana la servire.
Super deliciossssss.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni