Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 280 g faina
  • - 120 ml ulei
  • - 1 praf de copt
  • - sare
  • Crema :
  • - 1 litru lapte
  • - 10 galbenusuri
  • - 5 linguri faina
  • - 240 g zahar
  • - 200 g ciocolata amara
  • Capsuni 1 kg
  • Ciocolata pentru glasat capsunile
  • Ciocolata bucati de pus peste crema
  • Napolitane

Mod de preparare

Preparare:
Blat:
Apa clocotita se amesteca cu cacaoa sa nu aibe cocoloase, se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurie spuma cu 150 g zahar.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul cate un pic ca la maioneza mixand bine dupa care se pune cacaoa racita si la urma faina amestecata cu praful de copt avand grija sa nu fie cocoloase.
Dupa care se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Se pune intr-o forma de 28 cm. unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 180 ° pentru 40 min, cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Se taie in trei.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase dupa care se adauga faina si se mixeaza bine la urma laptele cate putin pana se incorporeaza complet.
Se pune intr-o cratita cu fundul dublu si se fierbe la foc mic pana se ingroasa avand grija sa mestecam incontinuu sa nu se lipeasca. Se inchide focul si se pune ciocolata bucati amestecand cu un tel.
Se acopera cu folie alimentara punand folia peste crema sa nu faca coaja. Se lasa la racit dupa care se pune in frigider cel mai bine de seara pana dimineata.

Capsunile se spala cu grija se pun bine la scurs dupa care se usuca cu prosop de hartie.
Ciocolata se topeste se trec capsunile dupa care se pun la scurs pe o folie de aluminiu sau hartie de copt. Se lasa la intarit ciocolata si se topeste ciocolata alba daca vrem sa facem decor peste capsuni. Se pune in posch si se decoreaza capsunile.

Asamblarea tortului:
Se pune primul strat de blat peste care se pune crema de cicocolata se intinde bine si se pun bucati de cicocolata dupa care un alt strat de blat din nou crema si ciocolata si la urma un alt start de blat. Se imbraca tortul cu un starat subtire de crema si se da la frigider.
Dupa care se orneaza cu napolitane umplute cu ciocolata de jur imprejur eu am avut 4 pachete de 80 g si nu mi-a ajuns de jur imprejur asa ca o parte am ornat-o cu ciocolata topita, deci e nevoie de 5 pachete de 80 g fiecare.
Se orneaza cu capsunile trase in ciocolata dupa placere si se da la frigider pana la servire.
Super deliciossssss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Unii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai...

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala