Untul se topeste si se amesteca cu 200 g zahar, faina, praful de copt, sarea, 1 ou. Se obtine o coca sfarimicioasa ca de placinta. Jumatate se pune in folie si se lasa in frigider la rece, cealalta jumatate de coca se intinde intr-o forma de tort tapetata. Se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade celsius.
Ciresele din compot se scurg si se sterg cu o hirtie absorbanta. Cele 5 oua se freaca cu 225 g de zahar, spuma. Se adauga brinza dulce, mascarpone, praful de budinca. Crema se toarna peste blatul racit, se adauga ciresele, iar cealalta jumatate de coca din frigider se faimiteaza pe deasuprea cremei si a cireselor. Se pune la cuptorul incins la 170 de grade celsius, circa 1 si 1/4 ore, eventual se acopera cu o folie daca se coace prea repede pe deasupra.
Smintina se incalzeste cu ciocolata si se stropeste suprafata tortului. Se lasa la rece in frigider. Dupa preferinta se poate pudra cu cacao.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii