Tort cu Cirese, Mascarpone si Ciocolata

Postat pe: 21-11-2010
(1)

Ingrediente

200 g unt
450 g faina
425 g zahar
1/2 lingurita praf de copt
sare
6 oua
1 borcan de cirese din compot(720ml))
750 g brinza dulce
250 g mascarpone
1 plic de budinca de vanilie
100 g ciocolata amaruie
100 g smintina dulce lichida

Mod de preparare

Untul se topeste si se amesteca cu 200 g zahar, faina, praful de copt, sarea, 1 ou. Se obtine o coca sfarimicioasa ca de placinta. Jumatate se pune in folie si se lasa in frigider la rece, cealalta jumatate de coca se intinde intr-o forma de tort tapetata. Se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade celsius.

Ciresele din compot se scurg si se sterg cu o hirtie absorbanta. Cele 5 oua se freaca cu 225 g de zahar, spuma. Se adauga brinza dulce, mascarpone, praful de budinca. Crema se toarna peste blatul racit, se adauga ciresele, iar cealalta jumatate de coca din frigider se faimiteaza pe deasuprea cremei si a cireselor. Se pune la cuptorul incins la 170 de grade celsius, circa 1 si 1/4 ore, eventual se acopera cu o folie daca se coace prea repede pe deasupra.

Smintina se incalzeste cu ciocolata si se stropeste suprafata tortului. Se lasa la rece in frigider. Dupa preferinta se poate pudra cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Cirese, Mascarpone si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dana67
•  16.12.2009 12:36:39

Mi-a scapat aceasta reteta , nu cred ca am vazut-o pe forum, e tare buna ,felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Cirese, Mascarpone si Ciocolata