Tort cu Ciocolata si Cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • - 100 g ciocolata (am folosit de menaj 55% cacao) ;
  • - 50 g unt;
  • - 2 oua;
  • - 1 plic zahar pudra vanilat plus 2 linguri zahar tos;
  • - 50 g faina;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 1 lingura cacao
  • Partea de cirese bete:
  • - 250 g cirese taiate in doua fara samburi;
  • - 5 linguri visinata
  • Crema
  • - 400 g ciocolata (am folosit 250 g milka cu lapte si 150 g menaj 55% cacao) ;
  • - 1 plic gelatina (10 g) ;
  • - 100 ml apa pentru gelatina;
  • - 700 ml frisca

Mod de preparare

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.
Apoi ne apucam de blat. Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul.

Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema. Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca. Apoi se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza.

Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc.

Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.

Crema:
Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur. ... Se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin.

Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat.
Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.
Apoi se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza.

Eu am folosit cirese cu codite pentru efect;).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
2
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!