Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.
Apoi ne apucam de blat. Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul.
Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema. Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca. Apoi se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza.
Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc.
Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.
Crema:
Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur. ... Se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin.
Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat.
Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.
Apoi se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza.
Eu am folosit cirese cu codite pentru efect;).
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaCautand in congelator ceva tacamuri pentru supa, am dat de aceste pulpe dezosate. Ca sa nu ma mai incurce :D am zis ca le voi...
Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii