Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 unt moale la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra 70%
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 pumni de nuci prajite
  • Pentru crema:
  • 400 g dovleac placintar copt
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor: ciocolata, bomboane de ciocolata, caramel, nuci

Mod de preparare

Pentru blat: se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune pe baie de aburi, se amesteca mereu pana ciocolata este topita complet. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga la celelalte ingrediente. Faina se amesteca cu 1 praf mic de sare, bicarbonat, praf de copt si scortisoara. Se adauga la ingredientele umede, se amesteca cu un tel tip para pana ingredientele sunt incorporate complet. La final se adauga nucile taiate grosier, se amesteca cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava, eu am folosit una din silicon in forma de inima, se da tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 45-50 minute. Deschidem usa cuptorului si mai lasam blatul in cuptor inca 10 minute. Il scoatem pe un gratar si-llasam sa se raceasca complet. Dupa racirea completa a blatului, de preferat pana a doua zi, eu l-am lasat 4-5 ore si a fost ok, se taie blatul in doua pe orizontala, obtinand astfel doua foi de balt.


Pentru crema: dovleacul copt si racit se pune in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza pana obtinem un piure fin. Se adauga branza, vanilia si zaharul, se continua mixarea ingredientelor pana obtinem o crema fina. Smantana pentru frisca se mixeaza separat pana capata consistenta, apoi se incorporeaza usor cu crema de dovleac si branza. Se pune jumatate din crema peste primul blat, se acopera crema cu blatul ramas, peste se pune crema ramasa, se niveleaza si se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se orneaza dupa preferinte…eu am folosit: caramel, nuci prajite, ciocolata si bomboane din ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
4
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Salata a la Russe, de post
5
Aperitive

Salata a la Russe, de post

Salata a la Russe, de post
Parteneri
Desert tort Un nou inceput de drum
Bucataras.RO

Desert tort Un nou inceput de drum

Pentru ca e vorba de doi tineri care maine isi vor spune DA, pentru toata viata , sper eu, am zis ca e denumirea cea mai buna...

Desert tort Un nou inceput de drum
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post