Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 unt moale la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra 70%
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 pumni de nuci prajite
  • Pentru crema:
  • 400 g dovleac placintar copt
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor: ciocolata, bomboane de ciocolata, caramel, nuci

Mod de preparare

Pentru blat: se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune pe baie de aburi, se amesteca mereu pana ciocolata este topita complet. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga la celelalte ingrediente. Faina se amesteca cu 1 praf mic de sare, bicarbonat, praf de copt si scortisoara. Se adauga la ingredientele umede, se amesteca cu un tel tip para pana ingredientele sunt incorporate complet. La final se adauga nucile taiate grosier, se amesteca cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava, eu am folosit una din silicon in forma de inima, se da tava la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 45-50 minute. Deschidem usa cuptorului si mai lasam blatul in cuptor inca 10 minute. Il scoatem pe un gratar si-llasam sa se raceasca complet. Dupa racirea completa a blatului, de preferat pana a doua zi, eu l-am lasat 4-5 ore si a fost ok, se taie blatul in doua pe orizontala, obtinand astfel doua foi de balt.


Pentru crema: dovleacul copt si racit se pune in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza pana obtinem un piure fin. Se adauga branza, vanilia si zaharul, se continua mixarea ingredientelor pana obtinem o crema fina. Smantana pentru frisca se mixeaza separat pana capata consistenta, apoi se incorporeaza usor cu crema de dovleac si branza. Se pune jumatate din crema peste primul blat, se acopera crema cu blatul ramas, peste se pune crema ramasa, se niveleaza si se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se orneaza dupa preferinte…eu am folosit: caramel, nuci prajite, ciocolata si bomboane din ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.