Blatul se prepara clasic. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, apa si faina.
Crema: se pun ouale toate intr-o cratita pe baie marina, impreuna cu zaharul si apa. Se bat continuu timp de 15 min. (cu telul). Dupa 15 min se ia cratita deoparte, se pune cacaoa si 1/2 pachet unt (sau margarina).
Glazura se prepara simplissim, amestecand toate ingredientele.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza. Pe prima "felie" de blat se pune crema, apoi rondele de banane, se aseaza "felia"2, tot insiropata, se pune crema si apoi zmeura scursa bine, apoi ultima "felie" se aseaza (insiropata, desigur) deasupra si se imbraca tot tortul in crema ramasa. Se decoreaza cu glazura de ciocolata (care este dementiala) si cu cirese de cocktail, tot din compot.
Foarte gustoase și simpatice mini sandvișuri pane cu salam și mozzarella, pentru mic dejunuri savuroase, picnicuri, sau...
Mini sandvisuri pane cu salam si mozzarellaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii