Tort cu ciocolata, banane si zmeura

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
9 oua
250 g zahar
350 g faina
2 linguri ulei
50 ml apa
Crema:
3 oua
10 linguri zahar
3 linguri apa
50 g cacao
1/2 pach unt (margarina)
Glazura:
2 linguri margarina
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri apa fierbinte
Fructe:
2 banane
1 compot zmeura

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Blatul se prepara clasic. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, apa si faina.

Crema: se pun ouale toate intr-o cratita pe baie marina, impreuna cu zaharul si apa. Se bat continuu timp de 15 min. (cu telul). Dupa 15 min se ia cratita deoparte, se pune cacaoa si 1/2 pachet unt (sau margarina).

Glazura se prepara simplissim, amestecand toate ingredientele.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza. Pe prima "felie" de blat se pune crema, apoi rondele de banane, se aseaza "felia"2, tot insiropata, se pune crema si apoi zmeura scursa bine, apoi ultima "felie" se aseaza (insiropata, desigur) deasupra si se imbraca tot tortul in crema ramasa. Se decoreaza cu glazura de ciocolata (care este dementiala) si cu cirese de cocktail, tot din compot.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu ciocolata, banane si zmeura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu ciocolata, banane si zmeura