Blatul se prepara clasic. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, apa si faina.
Crema: se pun ouale toate intr-o cratita pe baie marina, impreuna cu zaharul si apa. Se bat continuu timp de 15 min. (cu telul). Dupa 15 min se ia cratita deoparte, se pune cacaoa si 1/2 pachet unt (sau margarina).
Glazura se prepara simplissim, amestecand toate ingredientele.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza. Pe prima "felie" de blat se pune crema, apoi rondele de banane, se aseaza "felia"2, tot insiropata, se pune crema si apoi zmeura scursa bine, apoi ultima "felie" se aseaza (insiropata, desigur) deasupra si se imbraca tot tortul in crema ramasa. Se decoreaza cu glazura de ciocolata (care este dementiala) si cu cirese de cocktail, tot din compot.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii