Blatul se prepara clasic. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, apa si faina.
Crema: se pun ouale toate intr-o cratita pe baie marina, impreuna cu zaharul si apa. Se bat continuu timp de 15 min. (cu telul). Dupa 15 min se ia cratita deoparte, se pune cacaoa si 1/2 pachet unt (sau margarina).
Glazura se prepara simplissim, amestecand toate ingredientele.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza. Pe prima "felie" de blat se pune crema, apoi rondele de banane, se aseaza "felia"2, tot insiropata, se pune crema si apoi zmeura scursa bine, apoi ultima "felie" se aseaza (insiropata, desigur) deasupra si se imbraca tot tortul in crema ramasa. Se decoreaza cu glazura de ciocolata (care este dementiala) si cu cirese de cocktail, tot din compot.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaM-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu...
Mancare de spanac cu ceapa verdeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii