Blatul se prepara clasic. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, apa si faina.
Crema: se pun ouale toate intr-o cratita pe baie marina, impreuna cu zaharul si apa. Se bat continuu timp de 15 min. (cu telul). Dupa 15 min se ia cratita deoparte, se pune cacaoa si 1/2 pachet unt (sau margarina).
Glazura se prepara simplissim, amestecand toate ingredientele.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza. Pe prima "felie" de blat se pune crema, apoi rondele de banane, se aseaza "felia"2, tot insiropata, se pune crema si apoi zmeura scursa bine, apoi ultima "felie" se aseaza (insiropata, desigur) deasupra si se imbraca tot tortul in crema ramasa. Se decoreaza cu glazura de ciocolata (care este dementiala) si cu cirese de cocktail, tot din compot.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii