Tort cu ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 g mascarpone
  • -200 g ciocolata
  • Glazura :
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -2 linguri lapte

Mod de preparare

Ciocolata o topim impreuna cu cafeaua sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba.
O lasam la racit.
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, praful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu).
Dam la cuptorul incins, la 180 grade C, pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3.

Crema:

Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit, 200 ml frisca. Cand este calda, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece, punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa.
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin, sa se racoreasca.
Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.

Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti