Ciocolata o topim impreuna cu cafeaua sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba.
O lasam la racit.
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, praful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu).
Dam la cuptorul incins, la 180 grade C, pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3.
Crema:
Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit, 200 ml frisca. Cand este calda, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece, punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa.
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin, sa se racoreasca.
Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.
Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii