Ciocolata o topim impreuna cu cafeaua sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba.
O lasam la racit.
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, praful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu).
Dam la cuptorul incins, la 180 grade C, pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3.
Crema:
Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit, 200 ml frisca. Cand este calda, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece, punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa.
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin, sa se racoreasca.
Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.
Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii