Tort cu ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 g mascarpone
  • -200 g ciocolata
  • Glazura :
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -2 linguri lapte

Mod de preparare

Ciocolata o topim impreuna cu cafeaua sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba.
O lasam la racit.
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, praful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu).
Dam la cuptorul incins, la 180 grade C, pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3.

Crema:

Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit, 200 ml frisca. Cand este calda, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece, punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa.
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin, sa se racoreasca.
Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.

Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca