Tort cu Cafea si Glazura de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu Cafea si Glazura de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cafea boabe proaspat macinata (tonuri: vanilie bourbon, fructe, caramel, nuci) 1 lingura cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri zahar brut
  • Pentru insiropat blatul: 1 cafea expresso lunga
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 cafea expresso scurta
  • 1 lingura gelatina granule
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata cu lapte si alune
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • Cacao neagra
  • bombonele
  • boabe de cafea trase in ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga cate un galbenus, se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt, cafeaua macinata, cacaoa. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu o spatula. Se pune aluatul intr-o tava de 24 cm (din silicon am folosit eu) cu fundul captusit cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se inlatura hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet. Se taie blatul in doua, obtinand doua foi.
Pentru crema: cele doua galbenusuri se amesteca cu zaharul. Se mixeaza pe baie de aburi pana se topeste zaharul, aproximativ 15-20 minute. Gelatina granule se pune la hidratat in cafeaua rece. Dupa 10 minute se pune pe flacara foarte mica pana gelatina este dizolvata. Se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga mascarponele si se mixeaza usor pana la incorporare. Se da crema la congelator pentru 15 minute. Eu am lucrat cu congelatorul din criza de timp, se poate da si la frigider, dar atunci lasati putin mai mult…
Asamblare: se insiropeaza primul blat cu jumatate din cafeaua pregatita si racita. Se adauga jumatate de crema, se intinde si se uniformizeaza crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza cu restul de cafea. Cele doua tipuri de ciocolata se rup in bucati, se adauga smantana pentru frisca si se topeste pe baie de aburi. Ciocolata astfel topita se toarna peste tort, doar jumatate, pana se imbraca toata suprafata in ciocolata lasand sa curga si pe margini. Ciocolata ramasa o dam la congelator pentru 15 minute. Mixam ciocolata racita pana capata consistenta. Cu acest ganache imbracam marginile tortului.

Pentru decor: am pudrat tortul cu cacao, am trasat linii cu ajutorul unui instrument de taiat pizza, am folosit boabe de cafea trase in ciocolata, bombonele. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert tarta cu branza si afine
Bucataras.RO

Desert tarta cu branza si afine

Aluaturi de casa Imi place foarte mult sa pregatesc tarte si de data aceasta am pregatit una cu branza si afine.

Desert tarta cu branza si afine
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa