Ingrediente
● Blat de ciocolata: |
● 4 albusuri |
● 20 g cacao |
● 100 g zahar praf (60+40) |
● 60 g migdale pudra sau nuca macinata |
● 1 varf sare |
● Mousse de ciocolata alba: |
● 125 ml smantana lichida dulce pentru frisca |
● 250 g ciocolata alba, rasa |
● 1 1/2 foaie gelatina |
● 300 ml frisca neindulcita |
● Mousse de ciocolata cu lapte: |
● 125 ml smantana lichida dulce pentru frisca |
● 160 g ciocolata cu lapte, rasa |
● 1 1/2 foaie gelatina |
● 100 g frisca batuta |
● Mousse de ciocolata amaruie: |
● 125 ml smantana lichida dulce pentru frisca |
● 200 g ciocolata amaruie, rasa |
● 1 foaie gelatina |
● 110 g frisca batuta |
Mod de preparare
Blat de ciocolata:
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.
Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.
Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.
Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.
Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.
stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.
Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.
Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).
Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Blat si Creme de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.
Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.
Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.
Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.
Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.
stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.
Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.
Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).
Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort cu Blat si Creme de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany