Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Postat pe: 02-02-2010
(0)

Ingrediente

Blat de ciocolata:
4 albusuri
20 g cacao
100 g zahar praf (60+40)
60 g migdale pudra sau nuca macinata
1 varf sare
Mousse de ciocolata alba:
125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
250 g ciocolata alba, rasa
1 1/2 foaie gelatina
300 ml frisca neindulcita
Mousse de ciocolata cu lapte:
125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
160 g ciocolata cu lapte, rasa
1 1/2 foaie gelatina
100 g frisca batuta
Mousse de ciocolata amaruie:
125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
200 g ciocolata amaruie, rasa
1 foaie gelatina
110 g frisca batuta

Mod de preparare

Blat de ciocolata:
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.

Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.

Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.

Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.

Stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.

Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.

Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).

Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Blat si Creme de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Blat si Creme de Ciocolata