Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • -4 albusuri
  • -20 g cacao
  • -100 g zahar praf (60+40)
  • -60 g migdale pudra sau nuca macinata
  • -1 varf sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -250 g ciocolata alba, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -300 ml frisca neindulcita
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -160 g ciocolata cu lapte, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -100 g frisca batuta
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -200 g ciocolata amaruie, rasa
  • -1 foaie gelatina
  • -110 g frisca batuta

Mod de preparare

Blat de ciocolata:
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.

Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.

Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.

Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.

Stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.

Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.

Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).

Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Salata de legume pentru iarna
5
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna