Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • -4 albusuri
  • -20 g cacao
  • -100 g zahar praf (60+40)
  • -60 g migdale pudra sau nuca macinata
  • -1 varf sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -250 g ciocolata alba, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -300 ml frisca neindulcita
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -160 g ciocolata cu lapte, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -100 g frisca batuta
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -200 g ciocolata amaruie, rasa
  • -1 foaie gelatina
  • -110 g frisca batuta

Mod de preparare

Blat de ciocolata:
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.

Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.

Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.

Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.

Stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.

Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.

Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).

Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia