Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg amidon
  • 350 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • Mai avem nevoie de:
  • 3 lg zahar
  • o mana de nuca

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii, cca 30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul apoi laptele cate putin pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca.

Separat se mixeaza mascarponele, adaugand in 2-3 reprize frisca lichida. Din acest amestec, se opresc 3-4 lg, restul se omogenizeaza treptat cu budinca racita.

Intr-o cratita, se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot, se adauga nuca, se amesteca bine, apoi se rastoarna pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se macina, nu foarte fin, sa ramana si bucatele mai mari.

Pe un platou,l se asaza primul blat, se unge cu o treime din crema de vanilie, se pune al doilea blat, se unge cu crema. iar deasupra se pune ultimul blat. Se imbraca tortul in crema de vanilie ramasa, iar deasupra se fac cateva moatze din crema de mascarpone cu frisca pastrata.

Se tapeteaza pe margini cu krantz-ul de nuca (la capitoul acesta trebuie sa mai exersez) si se presara si deasupra. Se da la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Chec pufos cu nuca
Bucataras.RO

Chec pufos cu nuca

Eu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este...

Chec pufos cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola